Χιλή:επίθεση ενός μυστηριώδους πλάσματος που αφαίρεσε το αίμα  σε  τουλάχιστον 50 ζώα σε 2 μήνες

Πάνω από μια δεκαετία οι αγρότες στη βόρεια Χιλή, έχουν βρει τα αιγοπρόβατα τους νεκρά και να τους έχει αφαιρεθεί το αίμα από ένα άγνωστο θηρευτή γνωστό ως chupacabra, χωρίς καμιά εξήγηση απο επίσημους φορείς .

Όταν έφτασαν οι δημοσιογράφοι, η φήμη για μια ακόμη επίθεση από το chupacabra , εξαπλώθηκε γρήγορα. Ένα μείγμα βαμπίρ και τριχωτής σαύρας, το chupacabra έχει γίνει ένα μυστήριο και μπορεί να έχει σχέση με εξωγήινους, μελετήθηκε απο ερευνητές και στον τομέα της κρυπτοζωολογίας.

Αλλά η αλήθεια είναι ότι μέχρι σήμερα, κανείς δεν έχει πιάσει ζωντανό η νεκρό ένα chupacabra, αν και πολλοί μάρτυρες ισχυρίζονται ότι έχουν δει . Οι περιγραφές ποικίλλουν. Οι μάρτυρες από μια σειράς επιθέσεων από το 1995, πολλές στο Πουέρτο Ρίκο, περιέγραψαν ότι το πλάσμα είχε σώμα ερπετού, οβάλ κεφάλι, διογκωμένα κόκκινα μάτια, φτερά και αιχμηρά δόντια.

Ωστόσο, το chupacabra δεν βρίσκεται μόνο στη Νότια Αμερική, αλλά και σε άλλα μέρη του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρώπης. Και τώρα, το 2021, φαίνεται ότι το chupacabra επέστρεψε. Ένα μυστηριώδες "βαμπίρ" που σκότωσε τουλάχιστον 50 ζώα ρούφηξε το αίμα τους στη βόρεια Χιλή.

Η επιστροφή του chupacabra
Οι αρχές και οι κτηνίατροι στη βόρεια Χιλή έμειναν άφωνοι αφού βρήκαν δεκάδες λάμα και αλπακά να νεκρά χωρις εμφανές τραύματα αλλα με τρύπες. Ωστόσο, οι ειδικοί λένε ότι οι θανατηφόρες πληγές δεν ταιριάζουν με εκείνες των κοινών αρπακτικών, όπως αλεπούδες, που συνήθως δαγκώνουν τα θηράματα τους απευθείας στο λαιμό.

Οι αγρότες ισχυρίστηκαν ότι το πλάσμα επιτίθεται μόνο τη νύχτα και δεν αφήνει ίχνη για να βοηθήσει στον εντοπισμό ή την παρακολούθηση του, αυξάνοντας περαιτέρω τον τοπικό πανικό. Από τον Νοέμβριο, υπήρξαν περίπου 50 θάνατοι λάμα και αλπάκα κοντά στην πόλη Colchane, μεταξύ των συνόρων με τη Βολιβία.

Ο δήμαρχος του Colchane, Javier García Choque, ανησύχησε τόσο πολύ που προσέλαβε έναν κτηνίατρο για να μελετήσει τα νεκρά ζώα. Και η Υπηρεσία Γεωργικής Κτηνοτροφίας της Χιλής (SAG) ξεκίνησε μια έρευνα για να βοηθήσει στην επίλυση του μυστηρίου. Από την πλευρά του, ο Andrea Nieto, ο τοπικός κτηνίατρος που έχει ήδη εξετάσει και ερευνήσει τα πτώματα, δεν μπορούσε να προσδιορίσει τι τα σκότωσε.

Η έκθεσή του απέκλεισε μια επίθεση από άγρια σκυλιά, που θα είχαν φάει το θήραμά τους, και επίσης αποκλείει την πιθανότητα επίθεσης νυχτερίδων."Από το δάγκωμα μπορώ να καταλήξω στο συμπέρασμα ότι είναι ένα ζώο με μια μικρή γνάθο, λόγω του μεγέθους των κυνόδοντων του, τα οποία είναι πολύ προχωρημένα, σε αντίθεση με άλλα αρπακτικά που τα έχουν περισσότερο στις πλευρές", εξηγεί ο Andrea.

Ο δήμαρχος είπε ότι λαμβάνοντας υπόψη τις ανησυχίες των κάτοικων ότι θα συνεργαστούν ενεργά και θα παραδώσουν όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες στην SAG, ώστε να μπορούν να συμπεράνουν τι είδους ζώο είναι ."Εάν είναι απαραίτητο, θα στείλουμε αναφορές σε άλλες οντότητες για να μας βοηθήσουν να βρούμε αυτό το πλάσμα", δήλωσε ο δήμαρχος Javier García.

Ένας αγρότης με το όνομα Luis Choque είπε ότι οι αλεπούδες έχουν πολλαπλασιαστεί στην περιοχή, αλλά ότι οι πρόσφατες δολοφονίες δεν συμπίπτουν με επιθέσεις από αλεπούδες : "Κάνει μια μικρή τρύπα, όχι στο λαιμό, αλλά στο πλάι. Δεν τρώει το κρέας. Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο στο παρελθόν. Επιτίθεται τη νύχτα και τα ζώα δεν φαίνεται να αντιδρούν σε επιθέσεις του. "

Η SAG επιβεβαίωσε ότι έστειλε αξιωματούχους για να εξετάσουν τα δύο νεκρά λάμα την περασμένη εβδομάδα για σημάδια δαγκώματος και ίχνη που θα μπορούσαν να εντοπίσουν τι τα σκότωσε."Ωστόσο, και στις δύο περιπτώσεις, τα ζώα απομακρύνθηκαν από τον τόπο επίθεσης, γεγονός που καθιστούσε δύσκολο το ερευνητικό έργο της υπηρεσίας", δήλωσε ο εκπρόσωπος της SAG.

Ενώ οι αρχές αναζητούν τι ειναι αυτο το ον που είναι υπεύθυνο για τέτοιες επιθέσεις, οι αγρότες αποφάσισαν να εγκαταστήσουν κρυφές κάμερες για να καταγράψουν το μυστηριώδες πλάσμα σε βίντεο. Αυτό το περιστατικό προκαλεί σύγχυση στις αρχές και τους κτηνιάτρους της Χιλής, αλλά δεν είναι το μόνο περιστατικό που συνέβη τα τελευταία χρόνια. Από τις αρχές Αυγούστου 2020, τουλάχιστον 22 περιπτώσεις ακρωτηριασμένων ή νεκρών αλόγων έχουν καταγραφεί στη Γαλλία . Ενώ μερικά άλογα φαίνεται να έχουν υποστεί κάποιου είδους χειρουργικής επέμβασης,και πολλά είχαν τα αυτιά τους κομμένα. Μερικά άλογα, κυρίως φοράδες, υπέστησαν επίσης ακρωτηριασμό των γεννητικών οργάνων.

Και τον Αύγουστο του 2019, το ίδιο φαινόμενο εμφανίστηκε στο ανατολικό Όρεγκον των ΗΠΑ, πέντε ταύροι βρέθηκαν νεκροί σε ένα ράντσο, και να έχει αφαιρεθεί όλο το αίμα τους, με την αφαίρεση της γλώσσας και των γεννητικών οργάνων, και σύμφωνα με τους ερευνητές οι θάνατοι ήταν πραγματικά μυστηριώδεις. Μέχρι στιγμής κανείς δεν ξέρει τι έχει συμβεί με όλα αυτά τα ζώα.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications