Αλεξανδρουπόλεως: Θα στερηθούμε τα Θεοφάνεια επειδή έπρεπε να προσέξουμε λίγο περισσότερο

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέστηκε Κυριακή προ των Φώτων στον Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου Αλεξανδρουπόλεως.Στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος, ο οποίος κήρυξε και τον Θεία Λόγο.

"Άγιος στην γλώσσα την εκκλησιαστική είναι ο μετανοημένος αμαρτωλός, ο μετανοημένος άνθρωπος για όσα έχει κάνει" ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος.

Σε άλλο σημείο ο κ. Άνθιμος πρόσθεσε: "Στην πίστη μας δεν συμβαίνει τίποτε χωρίς την συμμετοχή του ανθρώπου. Σε οτιδήποτε δεν συμμετέχει ο άνθρωπος αυτό δεν μπορούμε να το θεωρήσουμε ούτε σωτήριο γεγονός, ούτε πνευματικό γεγονός".

"Φέτος δεν θα μπορέσουμε, όπως φαίνεται, εξαιτίας της λίγης επιμέλειας που δείξαμε δυστυχώς κατά αυτήν την περίοδο και που καθιστά πλέον την κατάσταση της πανδημίας για τους δυο μήνες που έρχονται ακόμα πιο επικίνδυνη για τον τόπο μας και για ολόκληρη την Ευρώπη" συμπλήρωσε ο Σεβασμιώτατος.

"Θα το στερηθεί και η Εκκλησία επειδή οι Χριστιανοί μας έπρεπε να προσέξουμε, όλοι μας, λίγο περισσότερο. Θα στερηθούμε λοιπόν ξανά αυτή τη μεγάλη γιορτή. Θα τελέσουμε όμως τις ακολουθίες όλες σε όλους τους Ναούς" τόνισε ο κ. Άνθιμος.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο το κήρυγμα από το 2:36:17 έως το 2:51:54

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications