Σταμπουλίδης: «Nα κάνουν ενστάσεις όσοι τους επιβλήθηκε πρόστιμο επειδή πήγαν για ψώνια σε άλλο δήμο»

Επιτρεπτή διαδικασία θεωρούνται οι αγορές από δήμο σε δήμο της ίδια περιφέρειας τόνισε ο ΓΓ Εμπορίου Παναγιώτης Σταμπουλίδης, ενώ κάλεσε τους πολίτες «να κάνουν ενστάσεις όσοι τους επιβλήθηκε πρόστιμο επειδή πήγαν για ψώνια σε άλλο δήμο».ως κάτι το φυσιολογικό (!) πάντως με όλα αυτά και πως μια μικρη συμμορία καθοδηγεί εκατομμύρια, που θεωρούν μάλιστα ότι όλα ειναι φυσιολογικά, και πως πρέπει να πάρεις άδεια για να βγεις και πληρώνεις και πρόστιμο, κατάλαβες πόσο εύκολα κράτησαν την ανθρωπότητα 2000 χρονιά στο μεσαίωνα, με όλες αυτές οι ορδές χρήσιμων ηλίθιων σε διάφορες θέσεις, με δείκτη νοημοσύνης οχι παραπάνω απο αυτη τον ζώων άσχετα ποσά πτυχία έχουν, πνευματικά δηλαδή ειναι στα επίπεδα ζώου αυτό εννοούν με το γκοιμ που γράφουν στα "ιερά βιβλία τους", αυτό δεν τον καταλαβαινουν οι μάζες επειδή έχουν πέσει στο επίπεδο τους ακόμη και όσοι δεν ειναι γκοιμ και δεν έχουν καμιά σχέση με το πνεύμα και έχουν γίνει υλιστικές :

ο κ. Σταμπουλίδης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, αναφέρθηκε και στις καθυστερήσεις που έχουν παρατηρηθεί σχετικά με τις παραδόσεις λόγω του τεράστιου όγκου που έχουν να διαχειριστούν οι ταχυμεταφορές. Ο ίδιος παραδέχτηκε πως «είναι μια δύσκολη κατάσταση» και σημείωσε λόγω αυτού επιλέχθηκε η παράδοση εκτός, ώστε να εξομαλυνθεί ο όγκος, ενώ εκτίμησε πως «θα αρχίσει να εξομαλύνεται την επόμενη περίοδο».

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα ενδεικτικά στοιχεία παρατηρείται «αύξηση όσον αφορά στο ηλεκτρονικό εμπόριο κοντά στο 30%, σε σχέση με πέρυσι», καθώς επίσης υπάρχει και μία μικρή κινητικότητα στα μικρά μαγαζιά που δουλεύουν με e-shop. Ωστόσο «αυτό δεν καλύπτει το κενό στην αγορά, γι’ αυτό και οι επιχειρήσεις μένουν στα προγράμματα στήριξης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ΓΓ Εμπορίου.

Ο ΓΓ Εμπορίου εκτίμησε ότι το ηλεκτρονικό εμπόριο ήρθε για να μείνει, ξεκαθαρίζοντας ότι, «κανείς δε θέλει να κλείσει το φυσικό κατάστημα, όλοι θέλουμε φυσική επαφή με το προϊόν».

Στην ερώτηση σχετικά με την κίνηση της αγοράς ο ίδιος απάντησε πως «δεν υπάρχουν ακόμα στοιχεία που να την αντικατοπτρίζουν». «Στις μεγάλες επιχειρήσεις για ένδυση καλύπτεται σχεδόν το 30% του περσινού τζίρου, αλλά θα πρέπει να δούμε τα μικρά μαγαζιά», συμπλήρωσε.

Αναφορικά με την άρση των μέτρων ο κ. Σταμπουλίδης τόνισε πως «τα μέτρα παραμένουν σε ισχύ, οι έλεγχοι θα ενταθούν τις επόμενες μέρες», καλώντας τους πολίτες να τα τηρήσουν.

Επίσης αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ για τα e-shops το οποίο μάλιστα, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, θα «τρέξει» άμεσα, σημειώνοντας πως «ο καθένας όμως θα πρέπει να επενδύει στην επιχείρησή του. Η αγορά χρειάζεται δική της πρόοδο, δικής της χρηματοδότηση».

«Με όποια μέθοδο κι αν ψωνίζω, ισχύει το όριο των 14 ημερών για την παράδοση», απάντησε σε ερώτηση για μεγάλες καθυστερήσεις στην παράδοση, ενώ ξεκαθάρισε ότι, «το νομικό πλαίσιο είναι σε ισχύ, δεν μπορούμε να βγάζουμε ΚΥΑ για κάθε επιχείρηση», καλώντας τους πολίτες να «μας λένε για το πού έχουν ταλαιπωρηθεί και δεν αφήνουμε τίποτα να πέσει κάτω».

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications