Οι πολίτες έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στην Κυβέρνηση - νωρίς την έχασαν - Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

H απόφαση της κυβέρνησης να μπούμε σε καραντίνα όταν ξέσπασε το πρώτο κύμα της πανδημίας, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις εκείνης της περιόδου, φαίνεται πως βρήκε σύμφωνους τους πολίτες, ωστόσο την περίοδο του δεύτερου lockdown τα δεδομένα δείχνουν να έχουν αλλάξει.

H υγειονομική και οικονομική κρίση που έχει επιφέρει η πανδημία, πλήττει την εικόνα της κυβέρνησης, η οποία όπως φαίνεται τείνει να χάσει το πλεονέκτημα για την διαχείριση της επιδημίας. Τα σημαντικότερα προβλήματα για τους Έλληνες, όπως αναφέρεται στην πρόσφατη πανελλαδική δημοσκόπηση της MRB είναι η πανδημία, η ανεργία, η ενίσχυση του ΕΣΥ και η οικονομική ανάπτυξη.

Η εμπιστοσύνη των πολιτών προς την Κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει αρχίσει να μειώνεται, καθώς η ανεργία εντείνει την ανησυχία και το άγχος τους για το εγγύς μέλλον. Επίσης το σύστημα υγείας δέχεται πιέσεις λόγω των αυξημένων κρουσμάτων, χωρίς να έχει γίνει κάποια ουσιαστική κίνηση για την ενίσχυση του. Αξίζει να σημειωθεί, ότι παρόλες της προσπάθειες της κυβέρνησης να πείσει τους πολίτες ότι η μόνη ελπίδα για να φύγουμε από αυτήν την κατάσταση είναι το εμβόλιο, οι Έλληνες είναι αρκετά απαισιόδοξοι, καθώς δεν έχουν πειστεί για τους άλλους τομείς (οικονομία-υγεία) που βρίσκονται σε κίνδυνο.

Το μόλις 63,8% (ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό) θεωρεί ότι η χώρα μας βρίσκεται σε αρκετά αλλά και πολύ άσχημη κατάσταση.Αναφορικά με το εμβόλιο, οι Έλληνες δεν έχουν πειστεί ακόμη ότι είναι η μόνη λύση για να φτιάξουν τα πράγματα και δηλώνουν επιφυλακτικοί. Το 18,5% δηλώνει κατηγορηματικά, πως δεν θέλει να κάνει το εμβόλιο, ενώ το 44,2% θα πράξει ανάλογα με την κατάσταση που θα έχει δημιουργηθεί τότε.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση της PULSE για τον ΣΚΑΪ, οι Έλληνες δηλώνουν έντονη ανησυχία για την μετάλλαξη του κορωνοϊού. Στην ερώτηση «πόσο σας ανησυχεί η επιδημία του νέου κορωνοϊού στη χώρα μας» το 76% των ερωτηθέντων συνολικά απαντά πολύ (51%) και αρκετά (25%).Όσον αφορά το click away, το 63% των ερωτηθέντων δήλωσαν αρνητικοί, το 13% θα σκεφτόταν να το χρησιμοποιήσει, ενώ μόνο το 34% δήλωσε θετικό.

Ένα ενδεικτικό ακόμα στοιχείο που χτυπά κατευθείαν στο θέμα της εμπιστοσύνης στους κυβερνητικούς χειρισμούς της πανδημίας, αποτυπώνεται στην Κάπα Research.
Η έρευνα αφορούσε τους λόγους που δεν επιθυμούν οι πολίτες να κάνουν το εμβόλιο.Το 35% απάντησε πως ανησυχεί για την ταχύτητα που γίνονται οι κλινικές δοκιμές του εμβολίου, το 28% για τις παρενέργειες, ενώ το 20% δεν εμπιστεύεται τις ελληνικές Αρχές και τον μηχανισμό του κράτους.

Αν αυτές οι δημοσκοπήσεις ειναι αληθινές για να δουν την ηλιθιότητα που επικρατεί , τοτε μονο 20% έχει στοιχειώδες λογική και ειναι σκεπτόμενοι, όλοι άλλοι καμια διάφορα με τα πρόβατα. Εκεί που γράφουν :¨οι Έλληνες δηλώνουν έντονη ανησυχία για την μετάλλαξη του κορωνοϊού... την κάνει μάλλον fake ...εκτός και πράγματι ειναι τοσο πολύ ηλίθιοι, και δεν ειναι απίθανο, αφού να φανταστείς ότι κάθονται και βλέπουν τηλεόραση και οτι ηλιθιότητα τους βάζουν , και το ίντερνετ το έχουν για να διαβαζουν μαρξιστικές σελίδες, αλλα κατηγορούν τους "κακούς φασίστες" και τους "συνωμοσιολόγους" και ότι άλλο τους λένε οι ελληνόφωνοι για την κατάσταση τους, σαν τρώει ο λύκος τα πρόβατα αλλα για τον αφανισμό τους, λέει στα αλλα πρόβατα ότι φταίει το σπουργίτι που χάνονται πρόβατα , αν ηταν να ξυπνήσουν οι μάζες θα το ειχαν κάνει ήδη από το 2014,κανένας δεν έχει καταλάβει τίποτα τόσα χρόνια ενώ τους βλεπεις μεσώ Ίντερνετ και θα έπρεπε να ηταν το πρώτο που έπρεπε να είχαν δει απο την αρχή που μπήκαν στον ίντερνετ, από εκεί και πέρα τι να πεις? το νοητικό επίπεδο όπως φαίνεται και μεσώ ίντερνετ στην Ελλάδα και από τι σελίδες διαβαζουν, ειναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα .

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications