Έρχεται «ολικό σφράγισμα» των «κόκκινων νομών» – Στο επίκεντρο Θεσσαλονίκη και Δυτική Αττική

Ορατό είναι το σενάριο ακόμη και ανακοινώσεων από τους αρμόδιους Υπουργούς νέων ακόμη πιο σκληρών μέτρων, αυτή τη φορά όχι σε όλη τη χώρα, αλλά σε συγκεκριμένες περιοχές!

Το ενδεχόμενο αυτό άφησε ανοικτό εν όψει των Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Σε ερώτηση σχετικά με το πότε θα χαλαρώσουν τα περιοριστικά μέτρα, ο Στέλιος Πέτσας τόνισε πως έως τις 7 Ιανουαρίου μεσολαβεί ικανό χρονικό διάστημα, αλλά η πορεία των πραγμάτων, όπως εξελίσσεται, «είναι προς την κατεύθυνση που θέλουμε, έστω κι αν είναι πιο αργή».

Και πρόσθεσε:
«Επομένως, αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι να μη διαταραχθεί αυτή η πτωτική τάση. Αν αυτό το καταφέρουμε, τότε δεν θα υπάρχει λόγος παράτασης των περιοριστικών μέτρων», διευκρινίζοντας πάντως ότι «δεν υπάρχει καμία περίπτωση χαλάρωσης μέσα στις γιορτές. Υπάρχει περίπτωση σκλήρυνσης. Η χαλάρωση είναι θα ήταν λάθος σήμα. Έχουμε ν’ αντιμετωπίσουμε έναν πολύ μεγάλο κίνδυνο. Αν δεν τηρήσουμε τα μέτρα, θα δώσουμε το έναυσμα για ένα τρίτο κύμα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξήγησε ότι έχει παρατηρηθεί κατά τη διάρκεια της εφαρμογής των μέτρων του lockdown ότι σε κάποιες Περιφερειακές Ενότητες της χώρας είτε δεν πέφτουν τα κρούσματα όσο θα θέλαμε είτε πέφτουν αργά είτε έχουμε και μικρές αναζωπυρώσεις από καιρό σε καιρό.

«Σε τέτοιες περιπτώσεις, αν τα κρούσματα επιμείνουν ψηλά και διατηρηθεί η πίεση στο Σύστημα Υγείας, τότε δεν θα έχουμε άλλη επιλογή παρά να πάρουμε ακόμη πιο σκληρά μέτρα, για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, στη διάρκεια των εβδομάδων που έρχονται μέχρι τις 7 Ιανουαρίου», είπε και ανέφερε χαρακτηριστικά περιοχές, όπως η Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, που ανησυχούν:

«Βλέπουμε στα νοσοκομεία της, Πτολεμαΐδας και της Κοζάνης ότι, αντί να πέφτουν οι εισαγωγές, αυξάνονται. ‘Αρα, ενδέχεται κάποιες περιοχές, στις οποίες δεν θα έχουμε μία διόρθωση, να μπουν σε ολικό lockdown», ανέφερε και κατέληξε προειδοποιώντας ότι από τη συμπεριφορά μας και την τήρηση των μέτρων θα κριθούν αυτές οι αποφάσεις.

Πέρα από την Κοζάνη, στο «κόκκινο» παραμένει η Θεσσαλονίκη και η Δυτική Αττική, με την τελευταία μάλιστα να συγκεντρώνει τα «πυρά» από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.Ο ίδιος βρέθηκε σήμερα σε σύσκεψη με τοπικούς φορείς στην Ελευσίνα, προειδοποιώντας όλους όσους σκοπεύουν να..«παραστρατήσουν» μέσα στις γιορτές:

«Κανείς δεν μπορεί να κάνει του κεφαλιού του, αλλιώς θα σφραγιστούν οι περιοχές, ακόμα και σπίτι- σπίτι».

Όσον αφορά τη Θεσσαλονίκη όπου τα κρούσματα πέφτουν μεν αλλά με αργούς ρυθμούς, πρόκειται να την επισκεφθεί αύριο Πέμπτη ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications