Δερμιτζάκης: «Το lockdown απέτυχε - Δεν μπορούμε να το εξηγήσουμε - Δεν ξέρουμε που βαδίζουμε»

Ομολογία ότι τα lockdown απέτυχαν παταγωδώς και ότι επί της ουσίας κυβέρνηση και «ειδικοί» δεν ξέρουν που βαδίζουν, έκανε ο καθηγητής Γενετικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης, μιλώντας στον Realfm 97,8.

«Τα κρούσματα δεν πέφτουν, είμαι προβληματισμένος και ανησυχώ πάρα πολύ γιατί την προηγούμενη εβδομάδα μέχρι το Σάββατο που είχαμε αρκετά τεστ είχαμε δει μια σταθερή μείωση. Την Τρίτη και την Τετάρτη είχαμε 2.200 αυτό δεν ταιριάζει, δεν εξηγείται, δεν μπαίνει σε κανένα μοντέλο».

«Αυτό με ανησυχεί, δεν μπορώ να το εξηγήσω, δεν ξέρω αν προέκυψε κάποια μετάδοση στη μέση του lockdown, γιατί αυτό βγαίνει την περίοδο που περιμέναμε την περαιτέρω μείωση των κρουσμάτων λόγω του κλεισίματος των σχολείων.

Σαν να κλείσαμε τα σχολεία και αυξήθηκαν οι μεταδόσεις, που δεν νομίζω να ισχύει αυτό. Άρα κάτι δεν πάει καλά επιδημιολογικά. Αυτή τη στιγμή, η εικόνα αυτή με ανησυχεί, διότι βλέπουμε αύξηση αντί για μείωση» υπογράμμισε.

«Αν δεν καταλάβουμε γιατί είδαμε αυτή την αύξηση, ανεξάρτητα με το αν θα αρχίσει να μειώνεται ξανά, νομίζω είναι ρίσκο να αρθεί το lockdown γιατί δεν ξέρουμε από πού προέρχονται αυτές οι μεταδόσεις» πρόσθεσε.

Ο συγκεκριμένος είναι ένας από τους επιδημιολόγους της «μόδας» ο οποίος βρίσκεται στην Ελβετία και από εκεί «αναστατώνει» την Ελλάδα και τους Έλληνες, αλλά εν πάσει περιτπώσει θεωρείται πλήρως συντεταγμένη η γραμμή του με αυτή της κυβέρνησης.

Με τις σημερινές του δηλώσεις παραδέχεται ότι το lockdown απέτυχε και δεν γνωρίζουν ούτε τους λόγους για τους οποίους απέτυχε.

Αξίζει να σημειώσουμε πως ο γνωστός καθηγητής Σπύρος Ζακυνθινός που αποχώρησε από την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων μίλησε στο Οpen TV και κατήγγειλε παρεμβάσεις εκ των έξω:

«Υπήρχαν πράγματα και καταστάσεις στην επιτροπή που εμένα τουλάχιστον δεν μου άρεσαν και που κατάλαβα ότι υπάρχει μια επίδραση εκ των... έξω»

«Όταν η Επιτροπή λέει ότι πρέπει να γίνουν 1 εκατομμύριο τεστ στον πληθυσμό και η κυβέρνηση λέει έχω μόνο 1.000 τεστ, τότε η Επιτροπή αναγκάζεται να πάρει αποφάσεις μόνο με 1.000 τεστ».

Υπογραμμίζει ότι το lockdown είναι κίνηση απελπισίας. «Έμπαιναν στη χώρα τουρίστες και εργάτες γης χωρίς έλεγχο».

Ο κ. Ζακυνθινός τόνισε ωστόσο ότι ο ΕΟΔΥ δεν κρύβει στοιχεία, μπορεί όμως όπως λέει να έχουν γίνει αμέλειες.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications