Ελληνόφωνοι μεσώ Μητσοτάκη ζήτησαν από τους βουλευτές της ΝΔ να επιμείνουν στον μαζικό εμβολιασμό των πολιτών

«Μόνο ένας μαζικός εμβολιασμός μπορεί να βάλει τίτλους τέλους σε αυτή την πρωτοφανή υγειονομική και οικονομική κρίση που αντιμετωπίσαμε το 2020», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ που διεξήχθη μέσω τηλεδιάσκεψης ζητώντας ουσιαστικά από τους Βουλευτές της ΝΔ να διαδώσουν και να επιμείνουν για τον μαζικό εμβολιασμό στις περιφερειές τους.

Βασικό θέμα της συνεδρίασης ήταν ο προϋπολογισμός του 2021 αλλά συζητήθηκε εκτενώς και η έλευση του εμβολίου όπου ειδικότερα τους τόνισε ότι πρέπει να επιμείνουν (διαδώσουν) την ανάγκη του μαζικού εμβολιασμού από τους πολίτες.

Όπως πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης, απευθυνόμενος προς τους βουλευτές της ΝΔ, «ο προϋπολογισμός του ‘21 εκ των πραγμάτων έχει πολλούς αστάθμητους παράγοντες. Ο σημαντικότερος, προφανώς, είναι πόσο θα κρατήσει ακόμα η υγειονομική κρίση και αυτό βρίσκεται, προφανώς, σε άμεση συνάρτηση με το πόσο γρήγορος και το πόσο αποτελεσματικός θα είναι ο εμβολιασμός γιατί είμαστε πια αρκετά σίγουροι ότι μόνο ένας μαζικός εμβολιασμός μπορεί να βάλει τίτλους τέλους σε αυτή την πρωτοφανή υγειονομική και οικονομική κρίση που αντιμετωπίσαμε το 2020.

Προφανώς και το παράδειγμα του καθενός και της καθεμιάς από εμάς είναι πάρα πολύ σημαντικό και σε τοπικό επίπεδο και θα εκπονηθεί, όπως ήδη γνωρίζετε, ένα μεθοδικό και οργανωμένο σχέδιο εμβολιασμού το οποίο θα συνυπολογίσει και αυτούς οι οποίοι πρέπει εμβολιάζονται για λόγους παραδείγματος. Και νομίζω ότι αυτό σε τοπικό επίπεδο έχει εξαιρετικά μεγάλη σημασία»

Καλαφάτης: "Στοίχημα η επιτυχία του εμβολιασμού"

Ο Γραμματέας της Κ.Ο., Σταύρος Καλαφάτης ευχαρίστησε τους βουλευτές της ΝΔ για τη συνδρομή τους στο δύσκολο έργο της κυβέρνησης, χωρίς όπως είπε, αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης των επιδόσεων, με πολύ πιο ενεργό συμμετοχή και τοποθετήσεις στις Επιτροπές που λαμβάνουν χώρα για τη συζήτηση των νομοσχεδίων, όπως και στη συνδρομή στο κυβερνητικό και νομοθετικό έργο, μέσω της συνεργασίας με τους υπουργούς και τους συνεργάτες τους.

Ο Γραμματέας της Κ.Ο. χαρακτήρισε «μεγάλο στοίχημα» αυτό της επιτυχίας του εμβολιασμού και στο πλαίσιο αυτό κάλεσε επίσης τους βουλευτές της ΝΔ να λειτουργήσουν ως καλοί αγωγοί του μηνύματος και να συμμετέχουν πρώτοι στους εμβολιασμούς που θα γίνουν στις Περιφέρειές τους, ακολουθώντας το παράδειγμα του Πρωθυπουργού.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση πήραν το λόγο 25 βουλευτές, ενώ η Κοινοβουλευτική Ομάδα θα πραγματοποιείται με τον ίδιο τρόπο, διαδικτυακά, μία φορά το μήνα, για όσο διαρκούν οι σημερινές συνθήκες.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications