Παγώνη : «Κανονικότητα μετά το επόμενο καλοκαίρι» – ΒΙΝΤΕΟ

Κατά του ανοίγματος του λιανεμπορίου αλλά και των εκκλησιών τάχθηκε η Πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Αθηνών-Πειραιώς, Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega, «Κοινωνία ώρα Mega».

« Όταν νοσηλεύονται πάνω από 3.500 άτομα είναι αναμενόμενο ένα μεγάλο ποσοστό αυτών να διασωληνωθεί. Περιμέναμε να μειωθούν πολύ πιο γρήγορα τα κρούσματα αλλά αυτό δεν έγινε. Η Βόρεια Ελλάδα είναι ακόμα στο κόκκινο. Υπάρχουν νοσοκομεία στη Θεσσαλονίκη να ξεκινούν εφημερία με ένα ή δύο κρεβάτια ΜΕΘ».

Η ίδια «ξέκοψε» τα σενάρια περί ανοίγματος του λιανεμπορίουκαι γενικότερα της αγοράς:

«Είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα για να προχωρήσουν στο άνοιγμα του λιανεμπορίου. Στην επόμενη εβδομάδα μετά το άνοιγμα μπορεί να δημιουργηθεί μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων και μετά θα λέμε ‘γιατί άνοιξαν τα μικρά μαγαζιά’».

Στο μέτωπο των εκκλησιών η κ. Παγώνη σημείωσε ότι «αυτό που ισχύει σε όλες τις άλλες περιπτώσεις θα ισχύει και για τις εκκλησίες. Όλοι πρέπει να κατανοήσουμε ότι είναι δύσκολα τα πράγματα. Δεν είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα αν μια φορά Χριστούγεννα δεν πάει ο κόσμος στην εκκλησία. Δεν πρέπει να ανοίξουν οι εκκλησίες για τον κόσμο».

Όσον αφορά τις φετινές γιορτές αλλά και τo Πάσχα του 2021 η….Παγώνη ήταν κάθετη.

«Όταν έχουν 100 θανάτους την ημέρα δεν μας απασχολεί πώς θα κάνουμε ρεβεγιόν. Το πρόβλημα είναι πώς θα ξεκινήσουμε να κάνουμε τα εμβόλια. Δεν νομίζω να προλάβουμε ούτε το Πάσχα. Περιμένουμε τέλος Ιουνίου να έχει κάνει ένα το εμβόλιο ένα 55-60% του πληθυσμού. Μετά το καλοκαίρι θα μπούμε σε μια κανονικότητα».

Υγειονομικές και ψυχολογικές εξετάσεις έχει κανει πότε η μαντάμ?

Post A Comment:

1 comment

vasiliaείπε...

Μα τελος παντων θα σταματησετε να μας δειχνετε την Παγωνη? Αυτη νε τις αρλουμπες που μας λεει ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΨΥΧΙΑΤΡΟ ΚΑΘΥΜΕΡΙΝΟΣ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΑΤΣΑ ΗΣ ΣΥΜΒΕΡΕΝΩ ΟΤΙ ΨΑΧΝΕΙ ΓΙΑ ΑΝΔΡΑ,!αντε λοιπον βρειτε της εναν, να υσιχασουμε!!

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications