Γενικός Εισαγγελέας των Η.Π.Α.: Το Facebook παραβίασε τον νόμο και πρέπει να διαλυθεί

Την Τετάρτη, η Γενική Εισαγγελέας της Νέας Υόρκης Λετίσια Τζέιμς ανακοίνωσε μια αντιμονοπωλιακή αγωγή εναντίον του Facebook, υποστηρίζοντας ότι ο γίγαντας των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έχει βλάψει τον ανταγωνισμό αγοράζοντας μικρότερες εταιρείες, όπως το Instagram και το WhatsApp, για να εκμηδενίσει την απειλή που αποτελούσαν για το ίδιο. Στην αγωγή συμμετέχουν 47 άλλοι γενικοί εισαγγελείς από αντίστοιχες πολιτείες των Η.Π.Α.

Η αγωγή επικεντρώνεται στις εξαγορές του Facebook, ιδιαίτερα στην αγορά του Instagram ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων το 2011 με τους γενικούς εισαγγελείς να ισχυρίζονται ότι το Facebook χρησιμοποίησε τη δύναμη και την εμβέλεια της πλατφόρμας του για να υπονομεύσει την ανάπτυξη των χρηστών για ανταγωνιστικές υπηρεσίες.

“Για σχεδόν μια δεκαετία, το Facebook έχει χρησιμοποιήσει την κυριαρχία του και τη μονοπωλιακή του δύναμη για να συντρίψει μικρότερους αντιπάλους και να σβήσει τον ανταγωνισμό”, δήλωσε η Τζέιμς σε συνέντευξη τύπου το απόγευμα της Τετάρτης. “Το Facebook χρησιμοποίησε τεράστια χρηματικά ποσά για να αποκτήσει πιθανούς αντιπάλους προτού να μπορέσουν να απειλήσουν την κυριαρχία της εταιρείας”.

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC) άσκησε ξεχωριστή αγωγή κατά του Facebook για παρόμοιους λόγους, η οποία ανακοινώθηκε ταυτόχρονα με τη αγωγή των πολιτειών. Η FTC καλεί το δικαστήριο να ξετυλίξει τις εξαγορές του Instagram και του WhatsApp, ζητώντας να αποσχιστούν και να πωληθούν από το Facebook.

Βέβαια σε αυτό το σημείο θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η FTC ενέκρινε τις εξαγορές αυτές μερικά χρόνια πριν και θα μπορούσε κάλλιστα να τις είχε αποτρέψει τότε.

«Στόχος μας είναι να αναστρέψουμε την αντι-ανταγωνιστική συμπεριφορά του Facebook και να αποκαταστήσουμε τον ανταγωνισμό, έτσι ώστε η καινοτομία και ο ελεύθερος ανταγωνισμός να μπορούν να ευδοκιμήσουν», δήλωσε ο Ian Conner, διευθυντής του Γραφείου Ανταγωνισμού της FTC, σε δήλωσή του.

Στα επιχειρήματα των εισαγγελέων συμπεριλαμβάνονται το μπλοκάρισμα της πρόσβασης σε APIs του Facebook σε ανταγωνιστικές υπηρεσίες, όπως στη περίπτωση της Vine, ενώ στη δικογραφία υπάρχει και email από τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ προς τον Ντέιβιντ Έμπερσμαν, ο οποίος είναι πρώην επικεφαλής οικονομικός διευθυντής του Facebook, το οποίο αναφέρει την πρόθεσή του CEO του Facebook να αγοράσει το Instagram ως ένα τρόπο για να εξουδετερώσει έναν ανταγωνιστή, ενώ ταυτόχρονα βελτιώνει το Facebook.

Η αγωγή είναι η δεύτερη σημαντική ρυθμιστική προσπάθεια από την κυβέρνηση των ΗΠΑ να “χαλιναγωγήσει” τις λεγόμενες Big Tech, μετά την αγωγή του Υπουργείου Δικαιοσύνης κατά της Google τον Οκτώβριο για παράνομη μονοπώληση των αγορών αναζητήσεων και διαφημίσεων στο Internet.

Τι άλλο κάνει το δημοκρατικό facebook? για αρχή συνεργασία με ιντερνετικές εγκληματικές οργανώσεις Ελληνόφωνων της εκλεκτής φυλης του Γιαχβέ και SOROS του τύπου ότι δεν μας αρέσει ειναι fake news και θεωρίες συνωμοσίας, και Αθέμιτος ανταγωνισμός άφου βάζει παράνομα λινκ σε δικό σου λινκ και στέλνει ατόμα πακέτο σε σελίδα με συμμορίτες (χρήσιμα γκοιμ που παίρνουν εντολες απο τους πρώτους τι να βγάζουν fake news και θεωρίες συνωμοσίας ) και που άπλα λένε οτι ειναι fake news και θεωρίες συνωμοσίας και σου επιβάλουν να τα θεωρείς έτσι, λες και τους ρώτησες να σου πουν αυτοί τι ειναι εκτός και στα μυαλά είσαι 10 χρόνων τότε οκ ! πρέπει να διαβάζεις μονο συμμορίτες σε έγκυρες πήγες τους και τους ίδιους που βλέπεις στην τηλεόραση! ελεγχόμενη πληροφορία και έπισης την βικιπαίδεια τους .

Το facebook παραβιάζει τους ορούς του ολα αυτα αφορουν εγκληματικές οργανώσεις τύπου antifa: Οργανωμένη εγκληματική δράση. Επικίνδυνα άτομα και οργανώσεις ,Οργανωμένο μίσος, δήμοσια υποκινησή φυλετίκου μίσους (προς ευρωπαικό λέυκο γένος αν και σου έμαθαν τα ακριβώς αντίθετα όλες οι έγκυρες πήγες τους και τα σχολειά τους , ακόμα περιμένεις απάντηση από την φερομένη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος). Οργανωμένη βία ή εγκληματική δράση.

Αθέμιτος ανταγωνισμός 2 :Προωθεί δεκάδες μαρξιστικές σελίδες και αντίθετα σαμποτάρει ανεξάρτητες πήγες με το να κάνει ελάχιστη απήχηση, επίσης αφαιρεί άτομα απο ανεξάρτητες σελίδες ετσι ώστε καμιά ανεξάρτητη σελιδα δεν φτάνει πότε 100.000 like όσα χρονιά και περάσουν και όσα νεα Like και να έχει κάθε εβδομάδα , αντίθετα οι δίκες τους οχι μονο έχουν τεράστια απήχηση, αλλα μαζεύουν κόσμο με ύπουλους τρόπους ακόμη και σε ένα χρόνο σε σελίδες τους facebook , και όλα αυτά γίνονται ήδη από το 2016 και οι μάζες νομίζουν ότι έχουν δημοκρατία και ότι το facebook τους εμφανίζει ανεξάρτητες σελίδες, παρόμοια ιστορία γίνεται και στην αναζήτηση Google γιαυτό υπήρχαν αρκετές ανεξάρτητες σελίδες καποτε και σήμερα ελάχιστες . Το facebook απο το United States, Menlo Park 173.252.87.13 παρακολουθει μονο τα post απο ανεξαρτητες πηγες και αναλογα μειωνει και αλλο την απήχηση μέσω του "κλειδιου" που βάζει αμεσως μετα το λινκ του τύπου fbclid= .. κανονικά πρέπει να πληρώσει αποζημίωση για όλα αυτά που έχει κανει και έχει βλάψει την σέλιδα αυτή κατα εντολή ελληνόφωνων...

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications