Τραμπ: «Νικάμε - Τα αποτελέσματα από Φλόριντα-Τέξας είναι καλά - Οι δημοσκοπήσεις λένε ψέματα για να μην ψηφίσετε»

Συγκλονιστικός ο Αμερικανός πρόεδρος N.Tραμπ προχώρησε στην τελευταία του προεκλογική ομιλία στο Μίσιγκαν στις 1 το πρωί σε θερμοκρασία 5 βαθμών κόντρα σε όλα τα προγνωστικά και τις εναντίον του προβλέψεις τις οποίες χαρακτήρισε ψεύτικες (αύριο θα φανεί αν η Trafalgar Group και η Rasmoussen Reports θα δικαιωθούν πάλι όπως είχαν κάνει και το 2016)

Αρκεί να σημειώσουμε πως το Μίσιγκαν ήταν η τελευταία πολιτεία που επισκέφτηκε από τις έξι συνολικά, μέσα σε 24 ώρες! Ο δυναμισμός που έβγαλε ο Αμερικανός πρόεδρος ήταν κάτι παραπάνω από εντυπωσιακός.

Η πολιτεία του Μίσιγκαν θεωρείται κύριας σημασίας για τις εκλογές. Το 2016 θεωρείται πως ουσιαστικά «κλείδωσε» τη νίκη Τραμπ.

Είπε χαρακτηριστικά πως «όλες οι εταιρείες τεχνολογίας είναι εναντίον μας αλλά θα τις νικήσουμε και το 2016 μου έλεγε το CNN ότι δεν μπορώ να κερδίσω χωρίς αυτούς τελικά τους κέρδισα, θα δούμε τι θα γίνει και τώρα».

Επιτέθηκε στον Τζο Μπάιντεν και είπε «έχει την μισή εξυπνάδα που είχε πριν είκοσι χρόνια, κατεβαίνει συνέχεια για πρόεδρος και χάνει και ο γιος του Χάντερ είναι μια ηλεκτρική σκούπα που ρουφάει τις μίζες του πατέρα του.»

«Οι δημοσκοπήσεις είναι ψεύτικες και θέλουν να αποθαρρύνουν τους ψηφοφόρους μου να πάνε να ψηφίσουν παρουισάζοντας πολύ μεγάλες διαφορές, όμως με ενημερώνουν πως τα πρώτα αποτελέσματα στην Φλόριντα και στο Τέξας είναι πολύ καλά και πιστεύω ότι αύριο θα έχουμε ένα κόκκινο κύμα γιατί κράτησα τις υποσχέσεις μου».

Έως και τρεις ημέρες μετά τις αμερικανικές εκλογές θα μπορούν να καταμετρούνται επιστολικές ψήφοι σύμφωνα με απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ, αφήνοντας έτσι «παράθυρο» για «σκοτεινές» μετρήσεις όπως καταγγέλλει ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος Ν.Τραμπ.

Συγκεκριμένα το δικαστήριο προ ημερών επέτρεψε στην Πενσιλβάνια, πολιτεία που συγκαταλέγεται σε αυτές που θα κρίνουν το αποτέλεσμα, να καταμετρήσει θεωρώντας έγκυρες τις ψήφους που θα φτάσουν μέσω ταχυδρομείου ως και τρεις ημέρες μετά την διεξαγωγή των αμερικανικών εκλογών 2020, επικυρώνοντας απόφαση κατώτερων δικαστηρίων έπειτα από προσφυγή των Ρεπουμπλικάνων εναντίον της απόφασης των τοπικών αρχών.

«Η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου για την ψηφοφορία στην Πενσιλβάνια είναι πολύ επικίνδυνη», είπε ο Τραμπ σε ανάρτηση στη ροή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter, πληκτρολογώντας τη λέξη «πολύ» με κεφαλαία γράμματα, για έμφαση.

«Θα επιτρέψει αχαλίνωτη και ανεξέλεγκτη απάτη και θα υπονομεύσει ολόκληρο το νομικό μας σύστημα. Θα προκαλέσει επίσης βία στους δρόμους. Κάτι πρέπει να γίνει!», ανέφερε ο πρώην επιχειρηματίας των ακινήτων, που εξελέγη πρόεδρος το 2016.

Αυτό όμως που προκάλεσε αλγεινή εντύπωση είναι ότι Facebook και Twitter λογόκριναν τον Αμερικανό πρόεδρο και εμπόδισαν την αναπαραγωγή του μηνύματός του!

Το twitter τοποθέτησε ειδική σήμανση στο μήνυμα αυτό εμποδίζοντας την αναδημοσίευσή του στην πλατφόρμα, το λεγόμενο retweet.

Η σήμανση αναφέρει ότι «το περιεχόμενο αυτού του tweet αμφισβητείται εν μέρει ή στο σύνολό του και μπορεί να είναι παραπλανητικό σχετικά με εκλογικές ή άλλες πολιτικές διαδικασίες».

Ο ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης Facebook τοποθέτησε με τη σειρά του ειδική σήμανση στο μήνυμα όταν αναρτήθηκε, πανομοιότυπο, από τον πρόεδρο ή την ομάδα του στον λογαριασμό του σε αυτόν τον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης.

Υπάρχουν ενδείξεις, ότι η έκβαση των σημερινών αμερικανικών εκλογών ίσως κριθεί στα δικαστήρια καθώς και ο Ν.Τραμπ ετοιμάζει σωρεία προσφυγών και ο Τ.Μπάιντεν έχει επίσης ετοιμάσει μια ολόκληρη στρατιά δικηγόρων.

Στην πιο πρόσφατη δικαστική υπόθεση για την ψηφοφορία, ομοσπονδιακός δικαστής έκρινε πως 127.000 ψήφοι που κατατέθηκαν στο Τέξας από πολίτες μέσα από τα αυτοκίνητά τους (σε εκλογικό κέντρο drive-thru), προκειμένου να αποτραπούν μολύνσεις από τον κορωνοϊό, είναι έγκυρες και θα καταμετρηθούν. Οι Ρεπουμπλικάνοι στην πολιτεία θεωρούσαην ότι τα ψηφοδέλτια αυτά έπρεπε να θεωρηθούν άκυρα.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications