Σύγκρουση του ελληνικού τάνκερ «ΕΦΕΣΟΣ» με τουρκικό ψαροκάικο – ΒΙΝΤΕΟ

Συνέβη στα 15 ναυτικά μίλια ανοιχτά των Αδάνων της κατεχόμενης Κιλικίας.Αγνοούνται άτομα από το τουρκικό αλιευτικό!

Όπως γράφει η Yeni Safak: Ένα δεξαμενόπλοιο με ελληνική σημαία και ένα τουρκικό αλιευτικό σκάφος συγκρούστηκαν στην περιοχή Καράτας των Αδάνων, στα 15 ναυτικά μίλια, και ξεκίνησε μια επιχείρηση έρευνας και διάσωσης.

Σε δήλωση της Ακτοφυλακής αναφέρεται ότι το αλιευτικό σκάφος «Polatbey» ανατράπηκε. Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, το συμβάν σημειώθηκε τα ξημερώματα (4.52 ώρα Ελλάδας).

Στο ελληνικό δεξαμενόπλοιο επέβαιναν 27 άτομα πλήρωμα, μεταξύ των οποίων δεκατρείς Έλληνες, ενώ στο αλιευτικό σκάφος, που έχει αναποδογυρίσει, δεν έχει προσδιοριστεί, μέχρι στιγμής, ο ακριβής αριθμός των επιβαινόντων.

Πρόκειται για το ελληνικό τάνκερ «Έφεσος», το οποίο είναι πετρελαιοφόρο και έχει ναυπηγηθεί το 2012.
Η χωρητικότητα του πλοίου είναι 164733 t DWT και το τρέχον βύθισμά του αναφέρεται ότι είναι 15,4 μέτρα. Το ολικό μήκος του (LOA) είναι 274 μέτρα και το πλάτος του είναι 50.04 μέτρα.

Το πλοίο αναχώρησε από το τουρκικό λιμάνι Τσεϊχάν στις 2020-11-11 02:10 LT (UTC +3) με προορισμό το λιμάνι Γιβραλτάρ, σύμφωνα με το Marine Traffic.Επί τόπου βρίσκονται τρία σκάφη της ακτοφυλακής και μία καταδυτική ομάδα. Άγνωστες είναι οι συνθήκες του ναυτικού ατυχήματος

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications