Κούβελα: «Θα πεθάνουν 15.000 άνθρωποι στη χώρα μας με ή χωρίς εμβόλιο»

Φόβος και τρόμος έχει κυριεύσει τον πλανήτη αδίσταχτοι ψευδό-δημοσιογραφοί παύλα πράκτορες σπέρνουν τον πανικό μέσα απο έγκυρες πήγες τους, (από οπού ειναι και το παρακάτω post) όλα αυτά επειδή οι μάζες δεν φρόντισαν για την πνευματική τους ανάπτυξη πάρα μονο να πάρουν πτυχία που δεν έχουν καμιά άξια και έλεγαν για θεωρίες συνωμοσίας και μη ασχολείστε με "χαζά θέματα", αλλα με δήθεν σοβαρά του τύπου αυτά που βάζουν οι έγκυρες πήγες τους , το νοητικό και πνευματικό επίπεδο των περισσότερων ειναι επίπεδου Ζουλου, και γιαυτό λενε για θανάτους επειδή έχουν κάνει τους περισσότερους άπληστους υλιστές! για όσους δεν κατάλαβαν :

«Κοιμάσαι για να ξυπνήσεις. Πεθαίνεις για να ζήσεις » καλυτερα να πεθάνεις με αξιοπρέπεια πάρα ως κακομοίρης .... Οι κομμουνιστές στην σοβιετική ένωση ενώ έλεγαν δεν υπάρχει ψυχή και τίποτα μετα τον θάνατο, στον όχλο έκαναν πειράματα για το που βρίσκεται η ψυχή και που πάει μετα τον θάνατο (!) τα ίδια λένε και σήμερα:

Τη ζοφερή πρόβλεψη για τα θύματα του κορωνοϊού στη χώρα μας, εξέφρασε με δηλώσεις του ο καθηγητής Φαρμακολογίας του ΑΠΘ, Δημήτρης Κούβελας.Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του καθηγητή, με βάση το ποσοστό της θνητότητας του ιού, το οποίο αγγίζει το 0,15% στην Ελλάδα, αναμένεται να χάσουν τη ζωή τους έως και 15.000 πολίτες.

Ο κ. Κούβελας μιλώντας στο ethnos.gr εξήγησε την εκτίμηση του για τον αριθμό των θυμάτων, με ή χωρίς εμβόλιο: «Η θνητότητα του κορωνοϊού είναι 0,15% συνεπώς στο ανώτατο σημείο της επιδημίας θα χάσουν τη ζωή τους 15.000 άνθρωποι. Αυτές θα είναι οι απώλειες σε ανθρώπινες ζωές έχουμε δεν έχουμε εμβόλιο. Και να εξηγήσω:

Εάν για παράδειγμα δεν μας είχε ενημερώσει κανείς ότι υπάρχει ο νέος κορωνοϊός, μπορεί και να μη το διαπιστώναμε. Και αυτό διότι στους συνολικά 120.000 θανάτους που καταγράφονται ετησίως στην χώρα μας θα είχαν προστεθεί άλλοι 15.000 και θα θεωρούσαμε ότι μπορεί να πέθαναν από γρίπη ή άλλη αιτία καθώς δεν θα υπήρχε πολύ μεγάλη απόκλιση από τους συνήθεις θανάτους που καταγράφονται κάθε χρόνο» δήλωσε ο καθηγητής.

Το εμβόλιο και η παραγωγή
Επιπλέον, σύμφωνα με τον κ. Κούβελα, το εμβόλιο που θα παραχθεί από αξιοποίηση γενετικού υλικού του ιού, δεν μπορεί να παραχθεί με ταχύτητα σε εργοστάσια: «Υπάρχουν μόνο δύο εργοστάσια στην Ινδία αλλά ακόμη δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία. Άλλωστε τα εργοστάσια αυτά θα πρέπει να σταματήσουν να παράγουν όλα τα άλλα εμβόλια για να ξεκινήσουν την παραγωγή του εμβολίου για τον κορωνοϊό».

Αναφορικά με την έγκριση των εμβολίων από τον FDA, ο καθηγητής αναφέρει ότι δεν μπορεί να δοθεί άμεσα: «Όλοι θέλουμε να βγει το εμβόλιο αλλά υπάρχουν δυσκολίες. Άλλωστε θα πιάσει στο επόμενο κύμα της πανδημίας εάν τελικά υπάρξει. Καθότι έτσι είναι η πανδημίες, έρχονται και μετά εξαφανίζονται όπως έγινε και με την Ισπανική γρίπη. Μέχρι στιγμής πάντως κανένας δεν έχει υποβάλει φάκελο στον Αμερικανικό FDA για έγκριση. Στην Ευρώπη δεν υπάρχει καν φάκελος ακόμη.

Υπάρχει για τέτοιες περιπτώσεις μία γρήγορη διαδικασία όπως για τα ορφανά φάρμακα, η οποία όμως δεν έχει ακολουθηθεί μέχρι στιγμής. Συνεπώς εάν ο φάκελος κατατεθεί τον Δεκέμβριο το εμβόλιο δεν αναμένεται να βγει πριν από το τέλος Φεβρουαρίου. Μπορεί να παράγεται σε εργαστηριακό επίπεδο αλλά δεν μπορούμε να έχουμε εκατομμύρια δόσεις. Θα είναι περιορισμένες ποσότητες για να εμβολιαστούν π.χ. ο πρωθυπουργός και το υπουργικό συμβούλιο».

Ο ρόλος του τουρισμού στη διασπορά
Σε συνέχεια της συνέντευξής του, ο κ. Κούβελας αναφέρθηκε στον ρόλο του τουρισμού και αν αυτός τελικά συνέβαλλε στην εκτόξευση κρουσμάτων μετά το καλοκαίρι: «Ας μας εξηγήσει κάποιος αφού τον Ιούνιο δεν είχαμε κρούσματα πως έγινε τόση μεγάλη διασπορά. Η εξήγηση είναι απλή: Όσοι έμπαιναν στη χώρα μας έπρεπε να έχουν αρνητικό τεστ 72 ωρών. Όμως ποιος μας λέει ότι στις 3 αυτές ημέρες δεν είχαν κολλήσει τον ιό. Έτσι και ασυμπτωματικοί να ήταν που μετέδιδαν τον κορωνοϊό, έμπαιναν στα αεροπλάνα και άρα μεταδίδονταν και στους υπόλοιπους επιβάτες», υπογράμμισε ο καθηγητής.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications