«Πήραν την ψυχή της»: Μέλος της Εθνοφρουράς αυτοκτόνησε μετά τον ομαδικό βιασμό της από συναδέλφους της

Σε μία συγκλονιστική αποκάλυψη προχώρησε η μητέρα μίας γυναίκας μέλους της Εθνικής Φρουράς των ΗΠΑ η οποία έβαλε τέρμα στη ζωή της σκορπίζοντας θλίψη στην οικογένειά της και προκαλώντας αντιδράσεις στους κόλπους του αμερικανικού στρατεύματος.

Όπως είπε η η Ντέμπι Ρόμπινσον, μητέρα της εθνοφρουρού Μόργκαν Ρόμπινσον μιλώντας στο CBS Evening News η κόρη της είχε πέσει θύμα ομαδικού βιασμού από συναδέλφους της πριν από δύο χρόνια.

Η φρικιαστική υπόθεση πηγαίνει πίσω δύο χρόνια όταν ένα ανώτερο στέλεχος της Εθνοφρουράς της επιτέθηκε σ@ξουαλικά και την παρενόχλησε σε πολλές διαφορετικές περιστάσεις το διάστημα που η μονάδα της βρισκόταν στο Κουβέιτ. Όταν η Μόργκαν ανέφερε τις επιθέσεις, οι ανώτεροί της «δεν έκαναν τίποτα» για να τιμωρήσουν τον δράστη ούτε για να την προστατέψουν, σύμφωνα με τη μητέρα της.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα της κας Ρόμπινσον η κόρη της μετά μετατέθηκε στο Αφγανιστάν. Εκεί έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού από άλλους στρατιώτες

Μια αφοσιωμένη στρατιώτης της Εθνικής Φρουράς των ΗΠΑ αυτοκτόνησε έπειτα από σ@ξουαλική επίθεση που δέχτηκε από συναδέλφους της, σύμφωνα με τη μητέρα της άτυχης κοπέλας η οποία καταγγέλλει εγκληματική αδράνεια από πλευράς της διοίκησης του στρατιωτικού σώματος. Αυτή τη φορά ήταν υπερβολικά τρομαγμένη και απογοητευμένη από το σύστημα για να καταγγείλει το περιστατικό. Τέσσερις μήνες μετά τον βιασμό της, η νεαρή γυναίκα έβαλε τέλος στη ζωή της.

Ο στρατός των ΗΠΑ ξεκίνησε έρευνα για τις συνθήκες θανάτου της Ρόμπινσον. Η έκθεση που έλαβε η μητέρα της, σε παράγραφο που δεν ήταν «μαυρισμένη», ανέφερε πως «η Λοχίας Ρόμπινσον υπέφερε από «σ@ξουαλικό, σωματικό και ψυχολογικό τραύμα» κατά την προσωρινή στάθμευση της μονάδας της στο εξωτερικό, και ότι οι συνέπειες αυτού του τραύματος συνέβαλαν στον θάνατό της. «Δεν καταλάβαινα πώς ήταν δυνατόν να κάθονται εκεί και να μου δίνουν αυτό το έγγραφο κοιτώντας με στα μάτια», λέει η μητέρα της αδικοχαμένης εθροφρουρού.

Οκτώ μήνες μετά τον θάνατο της κοπέλας, ο αξιωματικός που φέρεται να επιτέθηκε στην Ρόμπινσον στο Κουβέιτ έλαβε μια γραπτή επίπληξη, κάτι που η μητέρα της θεωρεί ουσιαστικά κοροϊδία.

Σύμφωνα με το CBS, ο στρατός ανέφερε σε δήλωση ότι διεξήχθη ενδελεχής έρευνα για την καταγγελία σ@ξουαλικής επίθεσης και λήφθηκαν τα κατάλληλα μέτρα εις βάρος του εμπλεκόμενου αξιωματικού. «Παραμένουμε αφοσιωμένοι στον στόχο της εξάλειψης των σ@ξουαλικών επιθέσεων στον στρατό, μέσω της αποτελεσματικής αντίδρασης στις καταγγελίες και την επιβολή αρμόζουσαν τιμωρίας στους υπεύθυνους» δήλωσε η σύμβουλος σε θέματα πολιτικών του Στρατού Ελίζαμπεθ Βαν Γουινκλ.

https://www.tributearchive.com/obituaries/3254818/Morgan-Christine-Robinson

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications