Μαγιορκίνης: Πυρήνας της μετάδοσης η ελληνική οικογένεια

«Ο ΙΟΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΣΑΝ ΟΧΗΜΑ ΤΗ ΔΟΜΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ. ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ 20-30ΡΗΔΩΝ ΣΤΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΓΕΝΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΕΙΤΑΙ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ»

Τόνισε ο καθηγητής Ιατρικής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης...

«Τώρα είναι η στιγμή που όλοι πρέπει να ελαχιστοποιήσουμε τις επαφές μας, ώστε να περάσουμε τα Χριστούγεννα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», συνέχισε.

Σε ό, τι αφορά τα παιδιά, όπως είπε ο κ. Μαγιορκίνης, «η ηλικιακή ομάδα των παιδιών εξακολουθεί να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα στο πλαίσιο της σχετικής επίπτωσης που έχει παρατηρηθεί σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας» και συμπλήρωσε «η εξαιρετικά χαμηλή επίπτωση σε αυτή την ηλικιακή ομάδα καθ’ όλη την έξαρση του δεύτερου κύματος» καταδεικνύει «ότι ο ρόλος των παιδιών στην πανδημία και της έξαρσής της είναι δευτερεύων». «Με απλά λόγια κυριαρχούν κατά συντριπτική πλειοψηφία οι μολύνσεις προς αυτή την ηλικιακή ομάδα παρά από αυτή την ηλικιακή ομάδα ενώ η πιθανότητα μόλυνσης είναι αρκετά χαμηλότερη από τις υπόλοιπες ηλικιακές ομάδες» υπογράμμισε ο καθηγητής.

Σχολιάζοντας σχετική βρετανική έρευνα, σύμφωνα με την οποία περίπου το 20% των φορέων στην Αγγλία είχαν επισκεφτεί κάποιο σούπερ μάρκετ τις τελευταίες πέντε μέρες, και ένα άλλο ποσοστό κάποιο σχολείο, ο κ. Μαγιορκίνης σημείωσε ότι δεν πρόκειται για επιστημονικά αποδεδειγμένη έρευνα.

«Καμία ένδειξη ή απόδειξη δεν υπάρχει για επιδημιολογικά cluster στα σούπερ μάρκετ ή στα σχολεία», ανέφερε από την πλευρά του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.

Ενώ υπάρχει απόδειξη για την “ελληνική” οικογένεια;

Post A Comment:

1 comment

Γιώργοςείπε...

Φυσικά και δεν κολλάει κορονοϊό στα Markets! Εκεί υπάρχουν οι πολυεθνικές!

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications