Έπεσε από σκάλα 3 μέτρων: Πέθανε από κορωνοϊό, είπαν οι γιατροί

Ένας 51χρονος χτίστης πέθανε έπειτα από πτώση από σκάλα τριών μέτρων, ωστόσο η αιτία θανάτου του ήταν ο κορωνοϊός, ισχυρίζονται οι επιστήμονες

Ο άντρας -του οποίου το όνομα δεν δημοσιοποιήθηκε- υπέστη σκισίματα στο μέτωπο και μώλωπες στο πρόσωπο, στον αγκώνα και στο αριστερό χέρι, μετά από πτώση από σκάλα σε υπό ανέγερση οικοδομή.

Το ασθενοφόρο έσπευσε στην οικοδομή στην Κροατία και προσπάθησαν απεγνωσμένα να τον επαναφέρουν στη ζωή, αλλά δυστυχώς διαπιστώθηκε ο θάνατός του επιτόπου, σύμφωνα με τη βρετανική «Daily Mail».

Στο νοσοκομείο έκαναν τεστ για κορωνοϊό στον άτυχο άντρα και το αποτέλεσμα βγήκε θετικό. Στην αυτοψία που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι οι πνεύμονές του ήταν μπλοκαρισμένοι, κάτι που οδήγησε τους γιατρούς να διαγνώσουν σύνδρομο οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας (ARDS).

Οι επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο του Ζάγκρεμπ ανέφεραν ότι η ασθένεια που προκλήθηκε από τον κορωνοϊό ήταν αυτή που οδήγησε στην πτώση, οπότε επιχειρηματολόγησαν πως ο θάνατος πρέπει να καταγραφεί ως θάνατος από κορωνοϊό, σύμφωνα με τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η βλάβη από πτώση δεν ήταν αρκετά σοβαρή ώστε να προκαλέσει τον θάνατο του άτυχου άντρα.

Η απόφαση των γιατρών να αποδοθεί ο θάνατος στον κορωνοϊό παρουσιάστηκε σε μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Journal of Forensic Pathology», από την ομάδα παθολόγων του γενικού νοσοκομείου του Ντουμπρόβνικ, υπό την ηγεσία του Βέλιμπορ Πούζοβιτς.

Η εφημερίδα επικοινώνησε με τον ΠΟΥ για έναν σχολιασμό, σχετικά με το αν σωστά χαρακτηρίστηκε ο θάνατος ως κορωνοϊός, αλλά ακόμα δεν πήρε απάντηση. Επίσης το άρθρο δεν αναφέρει αν φορούσε μάσκα εν ώρα εργασίας, απλά αναφέρει ότι η μάσκα τώρα στη Βρετανία είναι υποχρεωτική στη χώρα σε ταξί, καταστήματα και μέσα μαζικής μεταφοράς. Πολλοί θάνατοι καταγράφονται εσφαλμένα ως κορωνοϊός, ανεβάζοντας έτσι τα ποσοστά θνησιμότητας της νόσου, καταλήγει το δημοσίευμα.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications