Νέα καραντίνα σε όλους τους Έλληνες μέχρι τις 30 Νοεμβρίου (για αρχή) ανακοίνωσε ο Κ.Μητσοτάκης

To θέατρο του παράλογου αλλα σε ένα παράλογο κόσμο όλα φαίνονται φυσιολογικά :Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε πριν από λίγο τη νέα καραντίνα διάρκειας τριών εβδομάδων που είναι πολύ πιθανό ότι δεν θα είναι αυτό το τελικό χρονικό διάστημα.

Από το πρωί του Σαββάτου 6 η ώρα τίθεται σε λειτουργία το οριζόντιο καθεστώς αναστολής δραστηριοτήτων για ολόκληρη την χώρα, για τρεις εβδομάδες.

«Θα μοιάζει, δεν θα είναι τελείως ίδιο με αυτό που είχε γίνει την προηγούμενη φορά. Επανενεργοποιούνται sms, ανοιχτά σουπερ μάρκετ, φαρμακεία κλπ.
Σημαντική διαφορά: Νηπιαγωγεία, δημοτικά, σχολεία ειδικής αγωγής ανοιχτά. Κλειστά γυμνάσια και λύκεια, θα λειτουργήσουν με τηλεργασία.
Η χρήση μάσκας καθολική και υποχρεωτική.»

Και πρόσθεσε: «Γιατί τώρα; Ενώ πριν μια εβδομάδα είχαμε ήπια μέσα. Τις τελευταίες πέντε ημέρες είδαμε εκθετική αύξηση κρουσμάτων, το είδαμε σε επίπεδο συνολικού αριθμού κρουσμάτων. Σημαντική αύξηση σε νοσηλείες, διασωληνομένους, σε αριθμό ΜΕΘ που χρησιμοποιούμε. Μια άσχημη αναλογία εισαγωγών και εξιτηρίων στα νοσοκομεία. Αν συνεχίζαμε με αυτό το ρυθμό, θα έπρεπε να υποδεχθούμε πάνω από 1000 τις επόμενες ημέρες, και 150 να πάνε σε ΜΕΘ. Αυτό πρέπει να ανακόψουμε.»

«Είμαι σίγουρος ότι εάν εφαρμοστούν, θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε το 2ο κύμα και να επιτρέψουμε στους εαυτούς μας έναν κανονικό Δεκέμβρη και κάτι που θα μοιάζει με εορτές άλλων χρόνων. Η ανάγκη να λειτουργήσει η αγορά τον Δεκέμβρη μας αναγκάζει να πάρουμε τα μέτρα τώρα.»

«Έχουμε εφεδρείες, παραπάνω από 37 δις σε διαθέσιμα, γι’ αυτό έχουμε την δυνατότητα να στηρίξουμε τους συμπολίτες μας. Κανένας δε μένει πίσω, η πρώτη μεριμνά μας στους συμπολίτες μας που είναι πιο αδύναμοι, που θα χτυπηθούν από τα μέτρα. Θα εξειδικεύσει αργότερα Στουρνάρας.
3 πρόσθετα μέτρα που έχω συμφωνήσει και θεωρώ ότι είναι εξαιρετικά σημαντικά.

Όσοι εργαζόμενοι είναι σε καθεστώς αναστολής για Νοέμβριο, θα λάβουν ενίσχυση 800 ευρώ, αντί 534 της αρχικής. Πέραν του δώρου Χριστουγέννων που έχει ήδη εξαγγελθεί. Ελάχιστη βοήθεια..

2ο μέτρο, επεκτείνονται κατά 2 μήνες επιδόματα ανεργίας που έληγαν από Σεπτέμβριο ως Δεκέμβριο. Εφάπαξ οικονομική ενίσχυση 400 ευρώ σε όλους τους μη επιδοτούμενους μακροχρόνια ανέργους. (130.000). Θα υπάρχουν και πρόσθετα μέτρα και διευκολύνσεις.»

Τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού θα ακολουθήσουν στις 3 το μεσημέρι ανακοινώσεις από τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, για τα μέτρα στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων ενώ στις 6 το απόγευμα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης και ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης, θα προβούν σε ανακοινώσεις από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, σχετικά με τον τρόπο εφαρμογής των μέτρων προστασίας για την ανακοπή της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications