Βατόπουλος: «Αντικειμενικά η μάσκα δεν θα προσφέρει πολλά πράγματα, όσο σε ψυχολογικό επίπεδο» (vid)

Σύντομα θα γίνει υποχρεωτική η μάσκα μέσα και έξω προανήγγειλε ο καθηγητής μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος ερωτηθείς για το υψηλό ιικό φορτίο στο κέντρο της Αθήνας, αλλά υπογράμμισε ότι βοηθάει κυρίως ψυχολογικά καθώς «αντικειμενικά δεν θα προσφέρει πολλά πράγματα».

«Ήδη έχει χτυπήσει το “καμπανάκι’’, ήδη οι μονάδες αρχίζουν και γεμίζουν, ήδη έχουμε συρροές συνέχεια, έχουμε κρούσματα σε πυκνοκατοικημένες περιοχές, κυκλοφορούν ανάμεσα μας πολλοί ασυμπτωματικοί που δεν ξέρουν και οι ίδιοι ότι είναι άρρωστοι.

Κάποια στιγμή θα γίνει, και αρκετά σύντομα, η χρήση μάσκας μέσα κι έξω, είναι δική μου εκτίμηση» τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο καθηγητής μικροβιολογίας.

«Όλα αυτά έχουν συζητηθεί στην επιτροπή, όχι για να παρθεί απόφαση, για ανταλλαγή απόψεων. Αντικειμενικά η μάσκα δε θα προσφέρει πολλά πράγματα, όσο σε ψυχολογικό επίπεδο» υπογράμμισε ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος, αναφερόμενος στο ήδη επιβαρυμένο κέντρο της Αθήνας.

H αύξηση των διασωληνώσεων δείχνει την έκρηξη της επιδημίας, έχουμε πολλές συρροές, πρόσθεσε. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Βατόπουλος προέτρεψε τις ευπαθείς ομάδες να αποφεύγουν τις μετακινήσεις. «Έχουμε δυο Ελλάδες, δυο πληθυσμούς, τον πρωινό που προσέχει και τον βραδινό που δεν προσέχει που μπορεί να είναι ο ίδιος άνθρωπος» ανέφερε δε.

«Το σύνθημα πρέπει να είναι πρέπει να προφυλάξουμε τον εαυτό μας και να τηρούμε τα μέτρα ευλαβικά. Η Ελλάδα δεν αυξάνει εκθετικά, κι ελπίζω να μην το έχουμε αυτό, άλλες χώρες έχουν ξεφύγει πολύ σε θανάτους» κατέληξε ο καθηγητής.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications