Ροδόπη και παράνομοι μετανάστες: Φοβόμαστε να σταματήσουμε για κατούρημα ! (vid)

Επικοινώνησε μαζί μας φίλος μας που λόγω της εργασίας του ταξιδεύει σε όλο τον νομό Ροδόπης και συνοψίζοντας την κατάσταση με τους παράνομους μετανάστες στην Ροδόπη, μας είπε τα εξής:

¨Γίνεται χαμός, ένας χαμός. Έτυχε μέσα στο χωριό Αμάραντα είδα 30 άτομα, ένα γκρουπ. Αυτό έγινε πριν από περίπου ένα μήνα. Αλλά γενικά δεν υπάρχει μέρα που να βγω έξω και να μην ανταμώσω. ανά 5, ανά 10. Κάθε φορά που βγαίνω έξω. Προχτές είδα δύο άτομα στις 10 το πρωί που κατέβαιναν από την Νέα Σάντα, καλοντυμένοι, καθαροί, ενώ ο ένας κρατούσε και φωτογραφική μηχανή με δυνατό τηλεφακό. Αυτοί δεν ήταν αυτοί οι βρωμιάρηδες που βλέπουμε συνήθως. Αυτοί ήταν ξυρισμένοι καλοντυμένοι και αργότερα γύρω στις 2 το μεσημέρι τους πέτυχα στην στάση στο Πρωτάτο.

Στο Υφανταί να δεις, είδαμε σε γεώτρηση δεκάδες πεταμένα ρούχα και παπούτσια. Ξέρεις διαλέγουν σημεία στάσης όπου μπορούν να φορτίσουν τα κινητά τους. Στον Μύστακα να δεις, χαμός γίνεται. Και σου μιλάω για περάσματα σε κεφαλοχώρια όχι για μικρά χωριά. Τους βλέπεις μέσα στα Αρριανά, στην Φιλλύρα. Τους βλέπουμε να κατεβαίνουν από Νέα Σάντα, από Σκάλωμα κ.α. Kλέβουνε ότι μπορούν για να φάνε και συνεχίζουν.

Ρε συ φοβόμαστε να σταματήσουμε στον δρόμο να κατουρήσουμε. Φοβόμαστε να σταματήσουμε για κατούρημα. Πρέπει να σταματάμε σε ανοιχτό μέρος, με ορατότητα, να μην πεταχθεί κανένας μέσα από τα τσαλιά, μας πάρει το αυτοκίνητο και τρέχουμε.

Να ξέρεις πως έχουν συγκεκριμένα στέκια από τα οποία πάνε και ψωνίζουν, σε κάποια συγκεκριμένα βενζινάδικα και μάρκετ σε χωριά. Πιστεύω πως έχουν σημαδέψει στο GPS αυτά τα στοιχεία και τα ξέρουν όλοι, ξέρουν την διαδρομή. Πως ξέρουν ρε φίλε αυτή την γεώτρηση στο Υφανταί; Εμείς παιδευτήκαμε πολύ για να την βρούμε. Αυτοί πως την βρήκαν; Πως ήξεραν που θα πάνε;

Οι φωτογραφίες που σου στέλνω είναι από τον δρόμο κοντά στο Λοφάριο, από εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα που χρησιμοποιήθηκαν σε τέτοιες διακινήσεις¨.

tourkikanea.gr

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications