Σεισμός  & κορωνοϊός! - Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Σάμος - Μεγάλες καταστροφές σε Σμύρνη

Σεισμός συντάραξε την Ελλάδα! - Έπεσε ο τρούλος εκκλησίας στο Καρλόβασι Σάμου λίγο πριν το διάγγελμα του πρωθυπουργού

Αλλεπάλληλες ισχυρές σεισμικές δονήσεις μέχρι και 6,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, 17,8 χλμ βορειοδυτικά από το Κοκάρι της Σάμου και σε εστιακό βάθος 10 χλμ. σε βάθος 10 χλμ. είχαμε λίγο πριν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εξαγγείλει νέα μέτρα κατά της πανδημίας του κορωνοϊού.

Του κύριου σεισμού ακολούθησαν τέσσερις ισχυροί μετασεισμοί και δεκάδες μικρότεροι, αλλά αναμένεται πλούσια μετασεισμική ακολουθία, λόγω του χαμηλού εστιακού βάθους.

Στο Καρλόβασι Σάμου λίγο πριν το διάγγελμα του πρωθυπουργού έπεσε ο τρούλος της εκκλησίας της Παναγίας Θεοτόκου στο Καρλόβασι, ενώ η θάλασσα βγήκε στην στεριά με ένα «τσουνάμι» ευτυχώς μικρής έντασης.Για εκτατεμένες ζημιές μίλησε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης κατά την πρώτη ενημέρωση που έκανε στη Βουλή.

Στη Τουρκία, η Σμύρνη επλήγη, επίσης, με καταρρεύσεις κτιρίων και άγνωστο αριθμό θυμάτων.Τελικά, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης, αναβλήθηκε το διάγγελμα του πρωθυπουργού. Η ισχυρότατη δόνηση που είχε μεγάλη διάρκεια, έγινε αισθητή στη Θεσσαλία, την Αττική, όλα τα νησιά και την Κρήτη.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκη λίγο πριν το σεισμό είχε προγραμματίσει διάγγελμα επιβολής νέων σκληρών μέτρων με απαγορεύσεις στην κίνηση των πολιτών .Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός επρόκειτο να ανακοινώσει το κλείσιμο της εστίασης.

Την ίδια ώρα ένα ακόμα μέτρο είναι η καθολική χρήση μάσκας παντού ακόμα και στις πράσινες περιοχές αλλά και η αύξηση της τηλεργασίας.
Η αναστολή των ομαδικών αθλητικών εκδηλώσεων σε ολόκληρη τη χώρα – εξαιρείται ο επαγγελματικός αθλητισμός- είναι ακόμη ένα μέτρο στο οποίο συμφωνούν οι λοιμωξιολόγοι και οι επιδημιολόγοι.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications