Πίτσος: Κλείνει το εργοστάσιο στο Ρέντη -Την παρέμβαση του πρωθυπουργού ζητούν οι εργαζόμενοι  (πολύ αργά για δάκρυα)

Την άμεση παρέμβαση του πρωθυπουργού για να μην κλείσει το εργοστάσιο της BSH (πρώην Πίτσος), ζητά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου. Σε επιστολή που απέστειλε στον Πρωθυπουργό και κοινοποίησε προς τους υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης, η ΠΟΕΜ ζητά συνάντηση με τον κ. Κ. Μητσοτάκη και την άμεση συμπαράστασή του για να αποτραπεί το κλείσιμο ενός ιστορικού εργοστασίου και μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανικές μονάδες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στη χώρα, όπως αναφέρει.

"Είναι στα χέρια της Κυβέρνησης να παραμείνει το εργοστάσιο στην Ελλάδα, να γίνει επένδυση και να ενταχθεί στο σχέδιο και στις υποσχέσεις της Κυβέρνησης για ανάπτυξη”, σημειώνει σε άλλο σημείο της επιστολής.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΜ η εταιρεία, η οποία ιδρύθηκε το 1865, και πέρασε στον πλήρη έλεγχο της BSH το 2015, είναι κερδοφόρα. Παρ’ όλα αυτά όπως σημειώνει "η αντίστροφη μέτρηση για το κλείσιμο του εργοστασίου έχει ήδη ξεκινήσει με την ανακοίνωση της εταιρείας ότι θα σταματήσει την υπάρχουσα παραγωγή στο Ρέντη στις 31/12/2020”.

Κατά την ΠΟΕΜ τα προϊόντα Πίτσος που σήμερα παράγονται στο εργοστάσιο του Ρέντη θα παράγονται πλέον στην Τουρκία, ενώ η αποχώρηση της παραγωγικής μονάδας από την Ελλάδα σημαίνει απώλεια εκατοντάδων θέσεων εργασίας και μείωση εξαγωγών.

Η ΠΟΕΜ επαναφέρει και το θέμα του συμβιβασμού με τη SIEMENS. Όπως λέει στην επιστολή "η εταιρεία BSH (Pitsos) χρησιμοποιήθηκε από τη Siemens - Bosch -έως το 2014 κατείχαν έκαστη απο 50% της BSH (Pitsos)- ως αντάλλαγμα με την Κυβέρνηση, καθώς στη συμφωνία σύμβασης, αναφέρεται σαφώς ότι η Siemens θα εξετάσει την κατασκευή ενός εργοστασίου παραγωγής στην Ελλάδα αξίας 60 εκατ. ευρώ και δημιουργία 700 θέσεις εργασίας”.

Η εν λόγω επένδυση όπως αναφέρει η ΠΟΕΜ στην επιστολή της, αφορούσε τη μετεγκατάσταση του εργοστασίου της BSH (Pitsos) από την περιοχή του Ρέντη στην περιοχή της Ελευσίνας.

To 2011, η Bosch, η οποία ελέγχει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της ΠΙΤΣΟΣ (και ουσιαστικά έσωσε την ΠΙΤΣΟΣ), αγόρασε στην Ελευσίνα γήπεδο/αγροτεμάχιο 150 στρεμμάτων για να χτίσει νέο εργοστάσιο.

Ο δήμαρχος Ελευσίνας κ. Τσουκαλάς (ΣΥΡΙΖΑ) τότε δήλωσε "ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΗ".
Ο Δήμος Ελευσίνας τότε τροποποίησε το πολεοδομικό του σχέδιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΣ την ανέγερση του εργοστασίου.
Επίσης, το 2017 οι εργαζόμενοι της ΠΙΤΣΟΣ απευθύνθηκαν με 2 δραματικές επιστολές στον τότε πρωθυπουργό κ. Τσίπρα, παρακαλώντας τον να παρέμβει, διότι η εταιρεία αφού απέτυχε να κτίσει εργοστάσιο στο ακίνητο της στην Ελλάδα, θα προχωρούσε στην Πολωνία και στην Τουρκία. Τότε η κατάσταση ήταν ακόμη αναστρέψιμη.

Ο κ Τσίπρας φυσικά ΔΕΝ έκανε τίποτα. Ούτε καν μπήκε στον κόπο να απαντήσει.
Το 2018 η εταιρεία πήρε τις τελικές αποφάσεις, να πάει στην Πολωνία και στην Τουρκία. Σήμερα απλώς τις υλοποιεί.

Προφανώς ψηφίσαν Νέα Δημοκρατία για να ζητούν βοήθεια απο τον συμμορίτη που έχουν βάλει για πρωθυπουργό, που αν τον βάλεις να βιδώσει μια βίδα δεν θα μπορεί, για να σωθούν απο το ΣΥΡΙΖΑ αφού ψηφίσαν ΣΥΡΙΖΑ προηγούμενος για να σωθούν από την Νέα Δημοκρατία που επίσης είχαν ψηφίζει ξανα για να σωθούν από το ΣΥΡΙΖΟΠΑΣΟΚ , μπορεί να κάνουν νοθεία στις εκλογές αλλα μεγαλη μερίδα έτσι ψηφίζει, μην στεναχωρήστε τώρα που έκλεισαν φυλακή τους κακούς φασίστες θα έρθει η πρόοδος απότομα ! άλλο που επι δημοκρατία πουθενά δεν ήρθε η πρόοδος, πχ οι κακοί ναζι που δεν ηταν δημοκράτες και λιμοκτονούσαν με την δημοκρατία της Βαϊμάρης, μέσα σε λίγα χρονιά όχι μονο έγινε υπερδύναμη η Γερμάνια αλλα πηγε 100-150 χρονιά μπροστά σε όλους τους τομείς (!)όταν σε άλλες χώρες την εποχη του 30 έτρωγαν βελανίδια και ηταν ακόμη στην εποχή του μεσαίωνα .

Μια αφρικάνικη χωρα η Λιβύη είχε γίνει τύπου ευρωπαϊκή χώρα επι εποχη φασίστα Καντάφι και δωρεάν ρεύμα, επι φασίστα Παπαδόπουλο έγιναν δρόμοι στον Ελλαδιστάν και έργα και πήγε ρεύμα στα χωριά, πως γίνεται παντού να περιμένουν σωτηρία απο δημοκράτες όταν πουθενά στην ιστορια δεν ήρθε κατι κάλο από δημοκράτες? άντε να πεις τώρα σε Νεοέλληνες που δεν καταλαβαίνουν τίποτα πάρα το γεγονός ότι έχουν ίντερνετ(αφού διαβάζουν σελίδες ελληνόφωνων για ελληνικές ), ότι η δημοκρατία ουδέποτε ηταν ελληνική επινόηση όπως νομίζουν αυτο το σύστημα ειναι καθαρά σημιτικό και οχι του ευρωπαϊκού γένους βεβαία αν δεν ανήκεις σε αυτό γένος το δεν καταλαβαίνεις ,με μια μικρή ερευνά το 2016 το επιβεβαίωσες: ούτε καν η αθηναϊκή δημοκρατία που επίσης έσπειρε την παρακμή στας αρχαίας Αθήνας και εξόρυξε η φυλάκισε φιλόσοφους η άπλα τους ανάγκασε να αυτοκτονήσουν, ο ίδιος ο ιδρυτής της κάποιος Κλεισθένης έτρεφε φυλετικό μίσος στο δωρικό γένος (το έγραφαν μάλιστα και στην έγκυρη πηγή τους Wikipedia πριν 3-4 χρονιά κατα λάθος και μόλις το είπαμε έτρεξαν και το έσβησαν), που σημαίνει οτι ηταν ελληνόφωνος της γνωστής φυλής του Γιαχβέ, λεπτομέρειες αυτά για Νεοέλληνες μετα τα 400 χρονιά Τουρκοκρατία, λεπτομέρειες οτι την δημοκρατία την επέβαλαν ξανα σε ολη την Ευρωπή με σφαγές οι ιδιοί μεσώ κομμουνισμού (!)..

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications