Φρίκη στο Παρίσι: Εξτρεμιστής μουσουλμάνος αποκεφάλισε άνδρα φωνάζοντας «Aλαχού Aκμπαρ»

Τρομοκρατική επίθεση πραγματοποίησε ένας ακόμα ισλαμιστής στο Παρίσι, «φωλιά» των ισλαμικών τρομοκρατικών οργανώσεων αποκεφαλίζοντας έναν άνδρα και τραυματίζοντας έναν άλλον φωνάζοντας «Αλαχού Άκμπαρ».

Η γαλλική αστυνομία αντάλλαξε πυρά με τον ένοπλο δράστη και τον σκότωσε.

Υπενθυμίζεται πως στα τέλη Σεπτεμβρίου είχε σημάνει συναγερμός στο Παρίσι καθώς ένας άνδρας επιτέθηκε με μαχαίρι σε πολίτες στο κέντρο της πόλης.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες το θύμα είναι δάσκαλος σε σχολείο σε προάστιο του Παρισιού. Ο αποκεφαλισμός έγινε την ώρα που έδινε μάθημα σε παιδιά, γύρω από την ελευθερία της έκφρασης, δείχνοντας σκίτσα του Μωάμεθ, και ο δράστης φέρεται να είναι γονέας παιδιού.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο https://actu.fr, δημοτικοί αστυνομικοί εντόπισαν το θύμα γύρω στις 17.30 το απόγευμα, στην πλατεία Ρενέ Πικάρ, κοντά σε ένα σχολείο. Ο δράστης ήταν ακόμη παρών στο σημείο και τον κάλεσαν να παραδοθεί, όμως εκείνος τους απείλησε με το όπλο που κρατούσε και διέφυγε.

Αστυνομικοί που τον καταδίωξαν τον πυροβόλησαν και τον εξουδετέρωσαν όταν έφτασε στο Ερανί-σιρ-Ουάζ και αφού αρνήθηκε και πάλι να παραδοθεί. Μία πηγή της εισαγγελίας ανέφερε ότι ο δράστης έχει τραυματιστεί σοβαρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης ήταν οπλισμένος με ένα μαχαίρι και ένα όπλο, πιθανότατα καραμπίνα.

Ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράλ Νταρμανέν, ο οποίος βρίσκεται στο Μαρόκο για επίσημη επίσκεψη, αποφάσισε να επιστρέψει αμέσως στο Παρίσι.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications