Στο αυτόφωρο για κακούργημα 14χρονος μαθητής-Έμεινε 4 ημέρες στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ

Πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί έξω από τα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων, όπου από λεπτό σε λεπτό αναμένεται να περάσει από το αυτόφωρο ένα 14χρονο αγόρι, μαθητής σχολείου του Χαλανδρίου, ο οποίος είχε συλληφθεί κατά τη διάρκεια του μαθητικού συλλαλητηρίου που έλαβε χώρα την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου στο κέντρο της Αθήνας.

Ο ανήλικος, που αντιμετωπίζει κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος παρέμεινε για τέσσερις ολόκληρες ημέρες στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ προκαλώντας έντονες αντιδράσεις, ενώ η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 7ου Γυμνασίου Χαλανδρίου εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κάνει λόγο για απαράδεκτη σύλληψη ενός μαθητή που δεν έκανε τίποτα μεμπτό απλά «βρέθηκε στο λάθος σημείο τη λάθος στιγμή».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων:
«Ο Βαγγέλης, μαθητής της Γ΄ Γυμνασίου συμμετείχε στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 15/10 στο κέντρο της Αθήνας.
Πλησιάζοντας στον χώρο της κινητοποίησης πέρασε σωματικό έλεγχο όπως και εκατοντάδες άλλοι μαθητές. Στο Σύνταγμα για κακή του τύχη βγαίνοντας από κατάστημα εστίασης τον σταματάνε μαζί με άλλους μαθητές. Του κάνουν σωματική έρευνα  για δεύτερη φορά και πάλι δεν του βρίσκουν τίποτα. Παρ όλα αυτά όμως συλλαμβάνεται, μεταφέρεται στην ΓΑΔΑ ΚΑΙ ΑΎΡΙΟ θα απολογηθεί στον ανακριτή κατηγορούμενος για κακουργηματικές πράξεις.

Το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων, λόγω του θεσμικού του ρόλου και της συστηματικής του επαφής με τον χώρο του σχολείου, είχε την ευκαιρία να γνωρίσει τον εν λόγω μαθητή και να συνεργαστεί μαζί του για διάφορα θέματα της σχολικής κοινότητας.

Πρόκειται για ένα εξαιρετικό παιδί, με ήπιο και ευγενικό χαρακτήρα, με συγκρότηση, υπευθυνότητα και σοβαρότητα.
Απαιτούμε την απόσυρση όλων των κατηγοριών, την άμεση παύση κάθε δίωξης και την αθώωση του χωρίς αστερίσκους.
Θεωρούμε απαράδεκτο παιδιά 14χρονών να σέρνονται στα κρατητήρια και στα δικαστήρια και να αντιμετωπίζονται ως εγκληματίες μόνο και μόνο γιατί θέλουν να εκφράσουν ελεύθερα τη γνώμη τους.

Δεν μπορεί η μόνη απάντηση απέναντι στα αιτήματα των μαθητών να είναι η βία, η ποινικοποίηση των αγώνων και οι εισαγγελικές παρεμβάσεις.

Καλούμε παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς σε συγκέντρωση τη Δευτέρα 19/10 στις 11:00 στα δικαστήρια της Ευελπίδων.
Ο Βαγγέλης πρέπει να γυρίσει στο σχολείο του!!

Post A Comment:

1 comment

Ανώνυμοςείπε...

ΜΑΓΓΙΕΣ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΜΑΓΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΑΛΛΑ ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΛΛΑ ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΓΙΑΤΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ ΣΑΣ ΓΛΕΝΤΑΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΛΑ ΑΠΟ ΠΑΡΑΦΙΣΙΝ

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications