Απίστευτο περιστατικό τραυματισμού στη Μονάδα Αλεξιπτωτιστών στον Ασπρόπυργο

Δύο οπλίτες τραυματίστηκαν το πρωί της Τρίτης, στο στρατόπεδο της Μοίρας Αλεξιπτωτιστών στον Ασπρόπυργο, όταν εκπυρσοκρότησε όπλο.

Οι δύο οπλίτες διακομίστηκαν στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Η κατάστασή τους δεν εμπνέει ανησυχία, καθώς τραυματίστηκαν ελαφρά στα πόδια.

Συγκεκριμένα το περιστατικό συνέβη όταν ένας οπλίτης, εκτός των θαλάμων του στρατοπέδου, άρχισε να περιεργάζεται το όπλο του. Άγνωστο το γιατί, στο όπλο είχε μείνει μια σφαίρα στη θαλάμη και εκπυρσοκρότησε. Η σφαίρα χτύπησε τους δύο στρατιώτες, τον έναν στη γάμπα (απλό γδάρσιμο) και στη συνέχεια τον δεύτερο στο πέλμα.

Διερευνώνται οι ακριβείς συνθήκες του συμβάντος και κυρίως για ποιον λόγο είχε παραμείνει ένα φυσίγγιο στο όπλο του στρατιώτη.

Η ανακοίνωση του ΓΕΣ για το περιστατικό:

Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι τις πρωινές ώρες της Τρίτης 1 Σεπτεμβρίου 2020, οι Στρατιώτες Ι.Κ. και Χ.Π., οι οποίοι υπηρετούν σε Μονάδα της Αττικής, τραυματίστηκαν ελαφρά στα κάτω άκρα, συνεπεία εκπυρσοκρότησης τυφεκίου, εντός στρατοπέδου.

Οι Οπλίτες Θητείας διακομίστηκαν στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών (401 ΓΣΝΑ) για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Τα αίτια και οι συνθήκες του ατυχήματος διερευνώνται αρμοδίως.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications