Σχολεία: Πλέξιγκλας στα θρανία και θερμικές πύλες εισόδου – Που τοποθετήθηκαν

Την ερχόμενη Δευτέρα (14/9) θα χτυπήσει για πρώτη φορά το κουδούνι για το άνοιγμα των σχολείων της χώρας, ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς. Τι μέτρα πάρθηκαν για την προστασία από τον κορονοϊό.

Πλεξιγκλάς
“Στο πλαίσιο του αισθήματος ευθύνης που έχουμε απέναντι στην κοινωνία και κυρίως τα παιδιά, που αποτελούν προτεραιότητα για όλους μας, πήραμε κάποια επιπρόσθετα μέτρα, πέρα από όσα έχει ορίσει η κυβέρνηση, για το άνοιγμα των σχολείων.
Αυτά είναι και μια συνέχεια των προηγούμενων μέτρων, που είχαμε πάρει όταν άνοιξαν πάλι τα σχολεία την περίοδο του Μαΐου”, λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Μπουρνούς και εξηγεί:

“Στα Δημοτικά σχολεία, επειδή εκτιμήσαμε ως δήμος με την Επιτροπή διαχείρισης κρίσεων που έχουμε, πως είναι πολύ δύσκολο τα μικρά παιδιά να στοιχηθούν και επειδή στις τάξεις μας θα βρίσκονται 22 παιδιά σε περίπου 30 τ.μ., αποφασίσαμε να τοποθετήσουμε ένα διαχωριστικό πλαίσιο με πλέξιγκλας, για τις περιπτώσεις όπου δύο παιδιά θα κάθονται στο ίδιο θρανίο. Αυτό θα γίνει και στα έξι Δημοτικά σχολεία που έχει ο δήμος μας στη Ραφήνα και στο Πικέρμι.

θερμικές πύλες εισόδου
Και για τις θερμικές πύλες αναφέρει: “Επιπρόσθετα έχουμε τοποθετήσει σε όλα τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θερμικές πύλες εισόδου, ώστε οι μαθητές μπαίνοντας να προκύπτει μια άποψη για την κατάσταση της υγείας τους εκείνη τη χρονική στιγμή.
Η συνεργασία με τις σχολικές μονάδες, τους εκπαιδευτικούς και τους συλλόγους είναι άριστη και αποδέχθηκαν θετικά αυτά τα επιπρόσθετα μέτρα”.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications