Οι δυνάμεις του Αρτσάχ σφυροκοπούν τους Αζέρους - Δεν έχουμε κάνει χρήση Tochka... ακόμα (vid)

Τι αναφέρει το Υπουργείο Άμυνας
Το Υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας, αναφέρθηκε σχετικά με δημοσιεύματα από αζέρικα media, κατά τα οποία η Αρμενία, εικάζεται πως κάνει χρήση του Tochka-U. Το ΥΠΑΜ της χώρας, φαίνεται να διαψεύδει την είδηση αυτή.

Τονίζει όμως πως αν αυτή η προπαγάνδα γίνεται με σκοπό να το χρησιμοποιήσει ως πρόσχημα για τη χρήση παρόμοιων πυραυλικών συστημάτων μεγάλης εμβέλειας το Αζερμπατζάν, τότε η απόκριση θα είναι άμεση και εξαιρετικά καταστροφική.

Η Τουρκία, αρνείται μέχρι στιγμής κάθε άμεση εμπλοκή της στην κρίση στον Καύκασο, αν και δε χάνει την ευκαιρία να δηλώνει με κάθε τρόπο ότι στέκεται με κάθε μέσο στο πλευρό των Αζέρων.

Παρά τα όσα δηλώνει η Άγκυρα, πως δεν έχει αποστείλει τζιχαντιστές στο μέτωπο, συνεχώς βγαίνουν στο φως πληροφορίες που αποδεικνύουν το αντίθετο.

Το κανάλι Idlib Post δημοσίευσε στο twitter, φωτογραφίες μισθοφόρων από τη Συρία που φορούσαν στολές του Αζερμπαϊτζάν και βρίσκονταν σε μια από τις βάσεις των Ενόπλων Δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν.

Τις τελευταίες 24 ώρες, οι ένοπλες δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν έχασαν 130 στρατιώτες, 29 άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα, τρία βαριά συστήματα πυροβολικού - TOS, 1 MLRS Smerch, 11 UAV, εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας της Αρμενίας Artsrun Hovhannisyan σε συνέντευξη. Έκανε επιπλέον λόγο για 200 τραυματίες Αζέρους.

Είπε ότι οι μάχες συνεχίζονται με διαφορετική ένταση στις βόρειες και νότιες κατευθύνσεις, όλες οι επιθέσεις με μεταβαλλόμενες τακτικές αποκρούονται από τον αμυντικό στρατό του Karabakh.

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας της Αρμενίας, Artsrun Hovhannisyan, δημοσίευσε τα ακόλουθα στη σελίδα του στο Facebook:«Οι μονάδες του αμυντικού στρατού του Αρτσάχ (Nagorno-Karabakh) πραγματοποιούν επιχειρήσεις σε συγκεκριμένους τομείς. Έχουν καταστρέψει μεγάλο αριθμό ανθρώπινων δυνάμεων, όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού του αντιπάλου, συμπεριλαμβανομένου του συστήματος βαρύ πυροβολικού TOS-1A. "

Στο βίντεο που κυκλοφόρησε, οι Αρμενικές δυνάμεις, γνωστές και ως δυναμεις Άμυνας του Στρατού, πορεί κανείς να δει πως στρέφονται προς τις θέσεις του Αζερμπαϊτζάν.

Αργότερα την ίδια μέρα, οι δυνάμεις του Artsakh δήλωσαν ότι ανέλαβαν τον έλεγχο της περιοχής που στόχευαν τα στρατεύματα εδάφους και οι πυροβολικές ομάδες τους.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications