Νεκρός αλεξιπτωτιστής των Ενόπλων Δυνάμεων στα Μέγαρα

Συναγερμός σήμανε στις Ένοπλες δυνάμεις το βράδυ της Πέμπτης. Κατά την διάρκεια νυχτερινής άσκησης από το ειδικό τμήμα αλεξιπτωτιστών στα Μέγαρα, 34χρονος στρατιώτης, βρέθηκε, εκτός της ζώνης ρίψης και έπεσε σε βάλτο. Κατά τις πρώτες πληροφορίες παρασύρθηκε από ισχυρούς ανέμους

Μετά από αρκετή ώρα, δυνάμεις του στρατού τον εντόπισαν και τον μετέφεραν στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο. Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, ο ΕΠΟΠ Λοχίας (ΠΖ) Κ. Μ. , τραυματίστηκε θανάσιμα από την πτώση.

Η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας
«Από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας ανακοινώνεται ότι, τη νύκτα 3 προς 4 Σεπτεμβρίου 2020, ο ΕΠΟΠ Λοχίας (ΠΖ) Κ. Μ. της δυνάμεως Μονάδας της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων κατά την διάρκεια νυχτερινού χερσαίου επιχειρησιακού άλματος ελευθέρας πτώσεως τραυματίστηκε θανάσιμα.

Το ΓΕΕΘΑ εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του. Τα αίτια και οι συνθήκες του δυστυχήματος διερευνώνται αρμοδίως».

Τίθενται κάποια ερωτήματα για το επίπεδο εκπαίδευσης των αλεξιπτωτιστών μετά το σημερινό τραγικό συμβάν το οποίο έρχεται να προστεθεί στο προ τριημέρου περιστατικό στο Ασπρόπυργο όταν τρεις αλεξιπτωτιστές περιεργάζονταν έξω από τον θάλαμο ένα όπλο, το οποίο είχε σφαίρα.

Όταν το όπλο εκπυρσοκρότησε, από την ίδια βολίδα τραυματίστηκαν οι δύο, ο ένας με γδάρσιμο στη γάμπα και ο άλλος με διαμπερές τραύμα στο πέλμα.

Υπάρχει έλλειμμα εκπαίδευσης; Χαλαρότητα μήπως (που άλλωστε διακατέχει ολόκληρη την ελληνική κοινωνία);

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications