Συνταξιούχοι αστυνομικοί πίσω από τη «χασισοσπείρα» που εξαρθρώθηκε σε Ηλεία και Αρκαδία!

Συνταξιούχος αστυνομικός ήταν ο «εγκέφαλος» σπείρας που καλλιεργούσε και διακινούσε χασίς σε Ηλεία και Αχαΐα και εξαρθρώθηκε με συντονισμένη επιχείρηση που έγινε στον Πύργο Ηλείας και στην Τρίπολη Αρκαδίας από τη Δίωξη Ναρκωτικών Πύργου, με τη συνδρομή της Ασφαλείας Τρίπολης και της ΟΠΚΕ!

Συνολικά συνελήφθησαν έξι άτομα (τέσσερα από την Ηλεία και δύο από την Αρκαδία), από τους οποίους δύο είναι συνταξιούχοι αστυνομικοί από την Ηλεία, με τον έναν τους, μάλιστα, να έχει αρχηγικό ρόλο.

Οι δράστες καλλιεργούσαν κάνναβη, αποθήκευαν και έκρυβαν την παραγωγή και κατόπιν τη διακινούσαν σε διάφορες περιοχές του Πύργου, της Τρίπολης, ακόμη και της Αθήνας.

Κατά την επιχείρηση των αστυνομικών κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ενάμισι κιλό χασίς, μία ζυγαριά, ένα μονόκαννο όπλο και 90 φυσίγγια.

Απέφευγαν τις τηλεφωνικές συνομιλίες
Τα μέλη της σπείρας χρησιμοποιούσαν στις επικοινωνίες μεταξύ τους κωδικοποιημένες φράσεις και ήταν πολύ προσεκτικά, αποφεύγοντας να συνομιλούν τηλεφωνικά για τις παράνομες δραστηριότητές τους. Για τον λόγο αυτόν προτιμούσαν να συναντιούνται για να ρυθμίζουν τον τρόπο δράσης τους.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε συμμορία, της διακίνησης και της αποθήκευσης ναρκωτικών και της παράβασης του νόμου για τα όπλα και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας, ενώ πήραν προθεσμία από τον ανακριτή για να απολογηθούν τη Δευτέρα.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications