Ο Ναβάλνι βγήκε από το κώμα και δείχνει σημάδια επικοινωνίας – Αισιόδοξοι οι γιατροί

Όχι μόνο βγήκε από από το τεχνητό κώμα, αλλά ο Αλεξέι Ναβάλνι δείχνει να ανταποκρίνεται στην ομιλία. Αυτό αναφέρει σχετική ανακοίνωση των γιατρών στο νοσοκομείο «Charite» στο Βερολίνο, όπου νοσηλεύεται ο ηγέτης της Ρωσικής αντιπολίτευσης, μετά την δηλητηρίασή του με την τοξική ουσία Novichok.

Υπενθυμίζεται ότι, στις 2 Σεπτεμβρίου, ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ δήλωσε πως ο Ρώσος πολιτικός της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι και επικριτής του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, δηλητηριάσθηκε με νευροτοξικό παράγοντα από την ομάδα του Novichok, με τις τοξικολογικές εξετάσεις σε δείγματα αίματός του, οι οποίες έγιναν σε εργαστήριο του γερμανικού στρατού, να βρίσκουν «αδιαμφισβήτητα αποδεικτικά στοιχεία» πως ο Ρώσος πολιτικός της αντιπολίτευσης έχει δηλητηριασθεί.

«Η Ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα ενημερώσει τους εταίρους της στην Ε.Ε. και στο ΝΑΤΟ για τα αποτελέσματα της έρευνας», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, επισημαίνοντας ότι «θα συζητήσει την κατάλληλη κοινή απάντηση με τους εταίρους υπό το φως της ρωσικής αντίδρασης».

Η αντίδραση του Κρεμλίνου
Από την πλευρά του, το Κρεμλίνο, μέσω του εκπροσώπου του, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε στο πρακτορείο Ria Novosti ότι το Βερολίνο δεν έχει ενημερώσει την Μόσχα για τα συμπεράσματα στα οποία έχει καταλήξει, σε σχέση με την δηλητηρίαση του Ναβάλνι με Novichok, με το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, σχολιάζοντας την ανακοίνωση της γερμανικής κυβέρνησης, να δηλώνει ότι η Μόσχα εξακολουθεί να περιμένει την απάντηση στο αίτημα που υπέβαλε η γενική εισαγγελία της Ρωσίας στην Γερμανία, αναφορικά με την υγεία του Ναβάλνι, την διάγνωση που του έγινε και τα αποτελέσματα των εξετάσεων.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications