Μητσοτάκης “άτομο εμπιστοσύνης”  : «Θα εμβολιαστώ πρώτος και εγώ και η οικογένειά μου»

Οι κλινικές δοκιμές του πειραματικού εμβολίου για τον κορωνοϊό της εταιρείας AstraZeneca και του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης ξανάρχισαν στο Ηνωμένο Βασίλειο, αφού η Ρυθμιστική Αρχή Φαρμάκων (MHRA) έκρινε ότι είναι ασφαλές να συνεχιστούν ενώ θέση πήρε και ο Κ.Μητσοτάκςη στην συνέντευξη στην Θεσσαλονίκη καθώς σε ερώτηση σχετικά με την ασφάλεια των εμβολίων ανέφερε: “Θα εμβολιαστώ πρώτος και εγώ και η οικογένειά μου”.

Το εμβόλιο της Οξφόρδης για τον κορωνοϊό προχωρά κανονικά καθώς όπως ανακοινώθηκε: «Δεν ήταν σοβαρή η παρενέργεια στον έναν εθελοντή» δηλώνεται.

Μάλιστα στα πλαίσια της συνέντευξης στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης απαντώντας σχετικά με το θέμα ανέφερε ότι πρώτος θα εμβολιαστεί ο ίδιος και η οικογένειά του

“Για εμβόλια”, σε πληθυντικό αριθμό μίλησε ο Πρωθυπουργός, ανακοινώνοντας ότι η Ελλάδα είναι σε όλα τα συμβόλαια προαγοράς. Το εμβόλιο θα διατεθεί δωρεάν ανέφερε για άλλη μια φορά ο κ. Μητσοτάκης, διαπιστώνοντας ότι το “πρόβλημά μας θα είναι να πείσουμε τους Έλληνες να εμβολιαστούν”.

Είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι το εμβόλιο θα είναι ασφαλές, απολύτως ασφαλές, όσο το εμβόλιο της γρίπης” τόνισε ο κ. Μητσοτάκης ζητώντας ενημέρωση της κοινής γνώμης για την ανάγκη να εμβολιαστούμε όλοι, δηλώνοντας ότι θα κάνει πρώτος μαζί με την οικογένειά του το εμβόλιο.

“Το εμβόλιο είναι πάνω από όλα ασφαλές και απαραίτητο” τόνισε ο ίδιος και επισήμανε ότι είναι πρόβλημα οι αρνητές του εμβολίου- μια κατάσταση που όπως είπε δεν είναι καινούργια.

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού έρχονται σε συνέχεια των δηλώσεων νωρίτερα και του Ιταλού υπουργού υγείας ο οποίος μιλώντας στην εφημερίδα «La Repubblica», ζήτησε από τους πολίτες να «κρατήσουν» μέχρι το τέλος του χειμώνα: «Πρέπει να αντέξουμε άλλους έξι μήνες, στο τέλος του χειμώνα θα έχουμε σωθεί».

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η επανέναρξη της πειραματικής φάσης του εμβολίου κατά του κορωνοϊού που αναπτύσσουν η AstraZeneca και το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης: «Είναι οπωσδήποτε μια καλή είδηση», διότι «τα προβλήματα που είχαν προκύψει δεν συνδέονταν με το εμβόλιο».

Χθες ανακοινώθηκε ότι οι κλινικές δοκιμές του πειραματικού εμβολίου για τον κορωνοϊό της εταιρείας AstraZeneca και του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης ξανάρχισαν στο Ηνωμένο Βασίλειο, αφού η Ρυθμιστική Αρχή Φαρμάκων (MHRA) έκρινε ότι είναι ασφαλές να συνεχιστούν.

Οι δοκιμές διακόπηκαν την περασμένη εβδομάδα μετά την ανεξήγητη ασθένεια που εμφάνισε ένας από τους εθελοντές. Οι υγειονομικές αρχές της Βρετανίας, ωστόσο, αφού ολοκλήρωσαν την έρευνά τους για το θέμα, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι είναι ασφαλές να συνεχιστούν οι δοκιμές.

Η εταιρεία διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται να αποκαλύψει άλλες ιατρικές πληροφορίες για το θέμα. Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο, όλοι οι ερευνητές και οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν για αυτή την εξέλιξη.

Post A Comment:

1 comment

georgiosείπε...

μπορεις να μας κανεις την χαρη και να αυτοκτονησεις εσυ και η οικογενεια σου...ευχαριστω!!!

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications