Καραντίνα... light στην Αττική - Παντού μάσκες στην εστίαση ακόμα και σε restaurant και ταβέρνες!

Εισήγηση «ειδικών» θα παραδοθεί στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και εκείνος θα λάβει τις τελικές αποφάσεις που θα ανακοινωθούν αύριο από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο για τα νέα μέτρα για τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με πληροφορίες η επιτροπή που συνεδριάζει από τις 15:30, θα συστήσει να επεκταθεί η χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς δημόσιους χώρους ακόμη και σε εκείνους που σήμερα δεν εφαρμόζεται. Ενδεικτικά, πλέον θα πρέπει να φοράμε μάσκα ακόμη και μέσα σε καφετέριες, εστιατόρια αλλά και σε άλλους χώρους που μέχρι σήμερα δεν επιβαλλόταν.

Αυτό, φυσικά, θα είναι το τέλος της εστίασης, ειδικά της «βαριάς» εστίασης (restaurant, πίστες, ταβέρνες κλπ.) ειδικά με την σταδιακή επιδείνωση των καιρικών συνθηκών που δεν θα επιτρέπει στους πελάτες να μένουν έξω.

Σε ό,τι αφορά όμως τους εξωτερικούς χώρους θα υπάρξει «σκληρή σύσταση» για χρήση μάσκας σε σημεία όπου καταγράφεται συνωστισμός.

Κυλιόμενο ωράριο στο Δημόσιο, αλλά και στις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομές, μικρότερο αριθμό ατόμων που θα μπορούν να παρίστανται σε κάθε είδους κοινωνική εκδήλωση, ακόμη μικρότερες παρέες στα τραπέζια της εστίασης περιλαμβάνονται σύμφωνα με πληροφορίες στα μέτρα που εισηγούνται στον πρωθυπουργό οι λοιμωξιολόγοι.

Η συνεδρίαση της Επιτροπής είναι σε εξέλιξη. Ενα από τα κύρια ερωτήματα αυτή την ώρα είναι αν τα μέτρα θα αφορούν τις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές ή σε όλη την Αττική.

Ειδικότερα, η εφαρμογή του μέτρου του κυλιόμενου ωραρίου τόσο στο δημόσιο, όσο και σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα θα έχει ως συνέπεια την αποσυμφόρηση των μέσων μαζικής μεταφοράς στις ώρες αιχμής.

Παράλληλα, θεωρείται βέβαιο ότι ακόμη λιγότεροι από τους 50 στους κλειστούς χώρους και 100 στους ανοιχτούς θα μπορούν να παρίστανται σε κάθε είδους εκδηλώσεις και τελετές (όπως γάμοι, βαπτίσεις κλπ), ενώ ακόμη λιγότεροι θα μπορούν να κάθονται ως παρέα στα εστιατόρια και τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications