Φωτιά στις Μυκήνες: Βαρύτατες οι ευθύνες της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αργολίδας

Έρχεται η ώρα της απόδοσης ευθυνών για την πυρκαγιά στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών, έναν από τους τεράστιους αρχαιολογικούς θησαυρούς της χώρας μας που συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο με τα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Παρά τις σοκαριστικές εικόνες που έκαναν τον γύρο του κόσμου, οι αρμόδιοι παρέμειναν άφαντοι, ενώ η πολιτική ηγεσία προσπαθούσε να μας πείσει ότι «δεν έγινε και τίποτα», συγκαλύπτοντας προκλητικά τις αυταπόδεικτες ευθύνες της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αργολίδας και της προϊσταμένης της, Άλκηστης Παπαδημητρίου.

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες, η επίσημη πραγματογνωμοσύνη αναμένεται να ρίξει φως στις αιτίες της φωτιάς και στην απόδοση ευθυνών και τα ευρήματά της φαίνεται ότι δεν θα απέχουν από τις διαπιστώσεις της δημοσιογραφικής έρευνας, που ως κοινό παρανομαστή της καταστροφής δείχνει την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας, προϊσταμένη της οποίας επί σειράν ετών είναι η «αμετακίνητη» Άλκηστις Παπαδημητρίου.

Η θητεία της, μάλιστα, στη συγκεκριμένη θέση ταυτίζεται με τις παραλείψεις, οι οποίες κατά πολλούς οδήγησαν στην καταστροφή.

Συγκεκριμένα:
Τα τελευταία οκτώ χρόνια δεν γίνονται εργασίες συντήρησης στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών!
Δεν υπάρχει κανένα σύστημα πυρόσβεσης.
Δεν υπάρχει διαρκής παροχή νερού συνδεδεμένη με το δημοτικό δίκτυο και δεν υπάρχουν πυροσβεστικοί κρουνοί.
Υπάρχουν δεξαμενές νερού, οι οποίες όμως δεν είναι συμβατές με τα πυροσβεστικά οχήματα. Οι δεξαμενές αυτές δεν έχουν ουσιαστικά εγκατασταθεί για την πυρόσβεση αλλά για άλλες ανάγκες υδροδότησης του χώρου.
Δεν υπήρχε διαμορφωμένη αντιπυρική ζώνη γύρω από τον αρχαιολογικό χώρο.
Οι περιβόητες αποψιλώσεις δεν είναι αυτές που περιέγραψε η διευθύντρια κ. Παπαδημητρίου.
Αλγεινή εντύπωση, φυσικά, προκαλεί η απόπειρα συγκάλυψης των ευθυνών της συγκεκριμένης Εφορείας, όπως και οι δημοσιογραφικές καταγγελίες που θέλουν τη διευθύντρια κ. Παπαδημητρίου να επικαλείται «συνεχείς συσκέψεις» προκειμένου να μη δώσει απαντήσεις για την καταστροφή.

Η ύπαρξη επιπλέον παράνομου αγωγού μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών δημιουργεί σοβαρά ερωτήματα για την τοπική Εφορεία Αρχαιοτήτων. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, η φωτιά εκδηλώθηκε σε σημείο όπου περνούσε ο συγκεκριμένος αγωγός, πιθανόν από βραχυκύκλωμα.
Αν αυτό επαληθευτεί από την έρευνα των αρμόδιων υπηρεσιών, τότε είναι φανερό ότι οι ευθύνες της προϊσταμένης Αρχής του αρχαιολογικού χώρου, της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αργολίδας, είναι συντριπτικές.

πηγή: εφημερίδα «δημοκρατία»

Μέσα σε όλα τα άνωθεν τα "φασισταρια" έβαζαν και fake news ότι μάυρισαν οι τοιχοί από την φώτια :

Υπάρχει περίπτωση να κανεις μήνυση και αγωγή προς το "ελληνικό" κράτος ελληνόφωνων που αυτοαποκαλούνται Έλληνες αφήνοντας να εννοηθεί ότι ειναι απόγονοι αρχαίων Ελλήνων, καθώς η άνωθεν έγκυρη πηγή τους έχει βλάψει την σελίδα μας?

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications