Εισαγγελέας για τις μαζικές συγκεντρώσεις εναντίον των μασκών και των εμβολίων !!!

Την επέμβαση των εισαγγελικών Αρχών προκάλεσαν οι παράλληλες συγκεντρώσεις των υποστηρικτών του κινήματος εναντίον της μάσκας στα σχολεία που έγιναν την Κυριακή, έπειτα από τη διαδικτυακή κινητοποίηση σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, αλλά και άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Ο «θόρυβος» αυτής της στάσης απέναντι στον κορωνοϊό έκανε τις εισαγγελικές Αρχές να ζητήσουν τη διερεύνηση ποινικών ευθυνών από τους διοργανωτές, με στόχο να περιοριστεί το φαινόμενο εν τη γενέσει του, προτού πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, καθώς οι υποστηρικτές της οργανώνονται όλο και περισσότερο και πλέον βάζουν στην «ατζέντα» τα μέτρα περιορισμού, το εμβόλιο ή και ακόμα και τα υποχρεωτικά τεστ!

Στο Σύνταγμα συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες άτομα με πανό και συνθήματα κατά της μάσκας και του εμβολίου, ενώ ακόμα μαζικότερη ήταν η διαμαρτυρία στη Θεσσαλονίκη, όπου οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν πορεία με κεντρικό πανό, όπου αναγράφονταν «Κάτω τα χέρια από τα παιδιά μας». Μάλιστα, υπήρξαν και στιγμές έντασης, καθώς οι διαδηλωτές δεν δέχονταν να καλύψουν τη διαμαρτυρία εκπρόσωποι των ΜΜΕ που φορούσαν μάσκα!

Αντίστοιχες συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν παράλληλα σε Πάτρα, Ηράκλειο, Λάρισα, Λαμία, Ζάκυνθο, Κέρκυρα, Ξάνθη, Βέροια και άλλες πόλεις. Σε όλες τις συγκεντρώσεις πρωταγωνίστησαν οι μάσκες, οι οποίες δεν φορέθηκαν, αλλά… πετάχτηκαν συμβολικά σε στοίβες, τις οποίες οι διαδηλωτές ποδοπατούσαν. Φυσικά, ούτε λόγος για τήρηση των μέτρων από ενήλικες και παιδιά που βρίσκονταν στις συγκεντρώσεις.

Στο Ηράκλειο η αντίστοιχη κινητοποίηση προκάλεσε την παρέμβαση των Αρχών για τη μη τήρηση των μέτρων. Οι αστυνομικοί ακολουθούν τη διαδρομή της κινητοποίησης και, σύμφωνα με το ekriti.gr, έχουν ταυτοποιηθεί δύο γυναίκες, 33 και 30 ετών, οι οποίες αναζητούνται μετά τον σχηματισμό της δικογραφίας.

Στη Θεσσαλονίκη ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Στέφανος Ζαρκαντζιάς έδωσε εντολή στην εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης να παραγγείλει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, με την έρευνα, την οποία καλείται να φέρει εις πέρας η Υποδιεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος της ΕΛ.ΑΣ., στρέφεται κατά των διοργανωτών της κινητοποίησης. Ανάμεσα στα αδικήματα που θα ερευνηθούν είναι αυτό της διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων, ειναι φανερό από ποιους παίρνουν εντολες οι φερόμενοι εισαγγελείς .

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications