Δικάζονται οι δύο Έλληνες για την αιματηρή συμπλοκή στη Μεσαρά

Οι δύο Έλληνες που συνελήφθησαν για τα όσα έγιναν στο Τυμπάκι την περασμένη εβδομάδα δικάζονται σήμερα. Είναι κατηγορούμενοι για πρόκληση σωματικών βλαβών στην αιματηρή συμπλοκή ανάμεσα σε ομάδες Πακιστανών και Ελλήνων στη Μεσαρά.

Νωρίτερα στην εβδομάδα, είχαν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι 22 Πακιστανοί που είχαν συλληφθεί. Μοναδική τους υποχρέωση δύο φορές την ημέρα να δηλώνουν παρουσία στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους, ενώ κάποιοι εξ αυτών δεν έχουν όλα τα νόμιμα έγραφα παραμονής στην Ελλάδα.

Το ιστορικό της αιματηρής συμπλοκής στη Μεσαρά
Ομάδα Πακιστανών και Ελλήνων συνεπλάκησαν στις 29 Αυγούστου με αποτέλεσμα πέντε άτομα να τραυματιστούν σοβαρά. Σύμφωνα με το cretapost.gr, όλα ξεκίνησαν το βράδυ, όταν οι δύο ομάδες συναντήθηκαν στο Τυμπάκι και άρχισαν να λογομαχούν. Σύντομα τα αίματα άναψαν και η κατάσταση ξέφυγε, καθώς οι άνδρες έπιασαν ό,τι βρήκαν μπροστά τους (ξύλα, αυτοσχέδια όπλα, καδρόνια) και άρχισαν να χτυπιούνται μεταξύ τους.

Μάλιστα, όπως είπαν αυτόπτες μάρτυρες, η συμπλοκή συνεχίστηκε και σε άλλα στενά της περιοχής, καθώς οι ομάδες κυνηγούσαν η μία την άλλη, ώσπου έφτασαν άνδρες της αστυνομίας στο σημείο και προχώρησαν σε δεκάδες συλλήψεις.

Από την συμπλοκή τραυματίστηκαν σοβαρά πέντε Έλληνες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας, ενώ λίγο αργότερα οι δύο από αυτούς διακομίσθηκαν στο Βενιζέλειο νοσοκομείο.

Την ίδια ώρα, οι αρχές προχώρησαν σε 22 συνολικά συλλήψεις, ενώ μετά την άγρια συμπλοκή ισχυρή αστυνομική δύναμη κατέκλυσε τους δρόμους του Τυμπακίου, έπειτα από παρέμβαση του δημάρχου Φαιστού, Γρηγόρη Νικολιδάκη.

Αφορμή της συμπλοκής φαίνεται να ήταν ένα καυγάς που ξέσπασε ανάμεσα σε μία γυναίκα και έναν Πακιστανό την προηγούμενη ημέρα. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, το συμβάν σημειώθηκε στο συσκευαστήριο του Τυμπακίου όταν ο Πακιστανός μίλησε άσχημα σε μία γυναίκα και πήγε ένας Έλληνας και την υπερασπίστηκε. Ως αποτέλεσμα, λίγες στιγμές αργότερα δέχθηκε επίθεση από ομάδα Πακιστανών.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications