Άνοιγμα σχολείων:  Έπεσαν οι πρώτες «αποβολές»  (vid)

Πατέρας στη Δυτική Θεσσαλονίκη ανέφερε ότι «τα παιδιά το πολύ-πολύ να μην πάνε ένα χρόνο στο σχολείο» στηρίζοντας την απόφασή του να μην επιτρέψει στα δύο παιδιά του να φορέσουν μάσκα.

Ερωτηθείς γιατί πήρε την απόφαση αυτή ενώ πρόκειται για θέμα δημόσιας υγείας εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, ο πατέρας απάντησε «αν υπήρχε πανδημία θα έπρεπε να σωριαζόμασταν όλοι κάτω».

«Είμαστε η μοναδική χώρα που γίνεται αυτό, 9 χρονών παιδάκια να τα υποχρεώσουμε να φορέσουν μάσκα» συνέχισε με τα επιχειρήματά του.

«Τα παιδιά το πολύ-πολύ να μην πάνε έναν χρόνο σχολείο.

Σε έναν χρόνο θα δούμε τα άλλα τα παιδάκια τι συμπτώματα θα έχουν» κατέληξε ο πατέρας των δύο παιδιών.

Δεν επετράπη η είσοδος σε 5 παιδιά σε σχολείο της Πάτρας γιατί δεν φορούσαν μάσκες.

Το ίδιο και στην Κυψέλη όπου η κα Σταυρούλα Κούζουνα μητέρα 5 παιδιών αντιδρά στην μάσκα. Όπως είπε, δεν έχει αποφασίσει ακόμα αν θα στείλει τα παιδιά της στο σχολείο. Παράλληλα, κρατούσε μία τετρασέλιδη «υπεύθυνη δήλωση», την οποία απαιτούσε να υπογράψουν οι εκπαιδευτικοί, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για ό,τι μπορεί να προκύψει στα παιδιά της από την υποχρεωτική χρήση της μάσκας.

Εκτός σχολείου έβγαλε καθηγητής, μία μαθήτρια που δεν δέχτηκε να φορέσει μάσκα στο 1ο ΓΕΛ Κορδελιού. Όπως είπε η μαθήτρια στη μητέρα της βγαίνοντας από το σχολείο, ενημερώθηκε ότι αν δεν φορέσει μάσκα θα πρέπει να βγει εκτός σχολείου και πώς θα πάρει τις αντίστοιχες απουσίες, παρ’ όλα αυτά η μαθήτρια δεν δέχτηκε να συμμορφωθεί με την υπόδειξη και αποχώρησε από το σχολείο.

Στο ίδιο σχολείο μία άλλη μητέρα εγκαλούσε τον γιο της επειδή δέχτηκε να φορέσει μάσκα. Η μητέρα, υποστήριζε ότι με τη μάσκα θα δημιουργηθούν προβλήματα στην υγεία του και του ζήτησε να την πετάξει, ενώ αμέσως μετά μπήκε στο σχολείο για να ζητήσει εξηγήσεις από τον διευθυντή για το θέμα της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications