Αναστολή στην έρευνα για το εμβόλιο της AstraZeneca λόγω ανεπιθύμητης παρενέργειας...

Η εταιρεία AstraZeneca Plc προχώρησε στην προσωρινή αναστολή της έρευνας για τη δημιουργία του εμβολίου κατά του κοροναϊού εξαιτίας ανεπιθύμητης παρενέργειας που εμφανίστηκε σε εθελοντή που συμμετείχε στις δοκιμές.

«Επανεξέταση δεδομένων»
«Tυπική διαδικασία επανελέγχου προκάλεσε διακοπή εμβολιασμού για να επιτρέψει την επανεξέταση των δεδομένων ασφαλείας» ανέφερε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Στο πλαίσιο της έρευνας δοκιμάζεται εμβόλιο κατά της covid-19 που αναπτύσσεται από ερευνητές της AstraZeneca Plc και του πανεπιστημίου της Οξφόρδης σε διάφορες χώρες, μεταξύ των οποίων το Ηνωμένο Βασίλειο, όπου αναφέρθηκε το συμβάν.

Δεν ανακοινώθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες για τα περιστατικό αλλά έγινε γνωστό ότι δεν κινδυνεύει η ζωή του εθελοντή στον οποίο εμφανίστηκαν οι παρενέργειες και πως ο ίδιος πρόκειται να αναρρώσει, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Stat News, που ειδικεύεται σε ιατρικά θέματα.

Και τις υπόλοιπες δοκιμές
Η αναβολή της διαδικασίας έχει επηρεάσει και τις υπόλοιπες δοκιμές εμβολίων της εταιρείας αλλά και κλινικές δοκιμές άλλων εταιρειών που ελέγχουν τυχόν παρόμοιες παρενέργειες.

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας χαρακτήρισε την παύση των δοκιμών ως «δράση ρουτίνας η οποία πρέπει να αναληφθεί όταν διαπιστώνεται δυνητικά ανεξήγητη ασθένεια σε μια από τις δοκιμές που γίνεται στο πλαίσιο της έρευνας, ώστε να διασφαλίζεται η ακεραιότητα της διαδικασίας».

Ανέφερε, επίσης, ότι η εταιρεία «εργάζεται για να επισπεύσει τον επανέλεγχο αυτού του μεμονωμένου συμβάντος και να ελαχιστοποιήσει τυχόν καθυστερήσεις στο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της δοκιμής».

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications