Συνελήφθη ο άντρας που απειλούσε να ανατινάξει τράπεζα στο Κίεβο- «Είμαι το Άγιο Πνεύμα» δήλωσε

Συνελήφθη ο άντρας που προκάλεσε τρόμο το μεσημέρι της Δευτέρας σε τράπεζα του Κιέβου και κράτησε όμηρο μια υπάλληλο, απειλώντας ότι θα ενεργοποιήσει εκρηκτικά. Την είδηση έκανε ο γνωστή ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Αντόν Γκερασένκο: «Μια δίκη και μια μακρά ποινή κάθειρξης» τον περιμένουν, σχολίασε ο Γκερασένκο.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, νωρίτερα, ο ίδιος έγραψε στο Facebook ότι ο άνδρας εισέβαλε στην τράπεζα το μεσημέρι τοπική ώρα, είπε στους υπαλλήλους ότι έχει εκρηκτικό μηχανισμό στο σακίδιό του και τους ζήτησε να καλέσουν την αστυνομία.

«Οι υπάλληλοι της τράπεζας έφυγαν από το γραφείο, ενώ η επικεφαλής του καταστήματος παρέμεινε εκεί» (ως όμηρος), ανέφερε ο Γκερασένκο. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο δράστης είναι υπήκοος Ουζμπεκιστάν, είναι ηλικίας 32 ετών και προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστά τα κίνητρά του.

Αργότερα, ο Γκερασένκο είπε σε τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα ότι ο δράστης ζήτησε να δώσει συνέντευξη σε δημοσιογράφους. Η αστυνομία επέτρεψε σε δημοσιογράφους να συνομιλήσουν μαζί του προτού κάνει έφοδο στο κτίριο.

«Σύμφωνα με τους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πρόκειται για έναν ψυχικά διαταραγμένο άνθρωπο», ανέφερε ο Αντόν Γκερασένκο, σημειώνοντας πως δεν έχει εξακριβωθεί εάν ο δράστης είχε πραγματικά στην κατοχή του εκρηκτικά.

Σε συνέντευξη που μεταδόθηκε ζωντανά στο ουκρανικό τηλεοπτικό δίκτυο 112.ua ο δράστης ισχυρίστηκε ότι είναι “άγιο πνεύμα” και επέκρινε τις αρχές, υποστηρίζοντας ότι ο πρόεδρος της χώρας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δεν εκπλήρωσε τις υποσχέσεις του.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications