Η Κίρα Γιάρμις, εκπρόσωπος του Αλεξέι Ναβάλνι, που νοσηλεύεται σε κώμα, ισχυρίστηκε ότι ο Ρώσος της πολιτικής αντιπολίτευσης δηλητηριάστηκε αφού κατανάλωσε τσάι στο αεροδρόμιο του Τομσκ.

Βίντεο από τις κάμερες του αεροδρομίου του Τομσκ δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο, όπου ο Αλεξέι Ναβάλνι φαίνεται να κάθεται σε ένα τραπέζι χωρίς ποτό.

Λίγο αργότερα, φαίνεται ο βοηθός του, Ίλια Πακόμοφ, να φέρνει στον Ναβάλνι ένα πλαστικό ποτήρι με κάποιο ρόφημα.
Δεν φαίνεται ότι οι υπάλληλοι του καφέ γνώριζαν για ποιον προοριζόταν το ρόφημα. Υπενθυμίζεται ότι ο Ναβάλνι επέβαινε στην πτήση από το Τομσκ στη Μόσχα όταν αισθάνθηκε ξαφνικά αδιαθεσία. Το αεροπλάνο πραγματοποίησε έκτακτη προσγείωση στην πόλη του Ομσκ και ο Ναβάλνι διακομίστηκε στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται σε κώμα.

Ο αναπληρωτής επικεφαλής γιατρός του νοσοκομείου Ομσκ, Ανατόλι Καλινιτσένκο, τόνισε ότι η διάγνωση δεν έχει ακόμη καθοριστεί και δεν είναι σαφές εάν η δηλητηρίαση προκάλεσε την κατάσταση του Ναβάλνι.

Η γιατρός του Ναβάλνι, Αναστασία Βασίλιεβα, δήλωσε ότι θα δεχθεί την πρόταση του Κρεμλίνου να διακομιστεί άμεσα ο Ρώσος πολιτικός στο εξωτερικό.

Σημειώνεται ότι η Αστυνομία του Τομσκ εξετάζει ήδη τις πληροφορίες ότι ο Ρώσος αντιπολιτευόμενος θα μπορούσε να έχει δηλητηριαστεί στο αεροδρόμιο της πόλης, όπως δήλωσε στο Sputnik ο εκπρόσωπος του τμήματος του Τομσκ του ρωσικού Υπουργείου Εσωτερικών, Μιχαήλ Μιχαήλοφ.

Ο Ναβάλνι που είναι επικεφαλής του Ιδρύματος κατά της Διαφθοράς έχει συλληφθεί πολλές φορές. Μάλιστα, φυλακίστηκε για ένα μικρό διάστημα τον Ιούλιο του 2013 για κατηγορίες υπεξαίρεσης.

Τον Δεκέμβριο του 2016, ο Ναβάλνι ανακοίνωσε την απόφασή του να αναλάβει την προεδρία κατά τις εκλογές του 2018, αλλά αποκλείστηκε από την Κεντρική Εκλογική Επιτροπή της Ρωσίας λόγω των προηγούμενων κατηγοριών εναντίον του.

Follow Share:

Post A Comment: 0

Blog

Disqus

O ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie,για να διασφαλίσουμε ότι έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία,με τη χρήση αυτού του ιστότοπου αποδέχεστε τη χρήση των cookie.Περισσότερα

_ Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications