Αλεξέι Ναβάλνι: Η στιγμή που ο βοηθός του φέρεται να του δίνει το «δηλητηριώδες» ρόφημα - Βίντεο

Η Κίρα Γιάρμις, εκπρόσωπος του Αλεξέι Ναβάλνι, που νοσηλεύεται σε κώμα, ισχυρίστηκε ότι ο Ρώσος της πολιτικής αντιπολίτευσης δηλητηριάστηκε αφού κατανάλωσε τσάι στο αεροδρόμιο του Τομσκ.

Βίντεο από τις κάμερες του αεροδρομίου του Τομσκ δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο, όπου ο Αλεξέι Ναβάλνι φαίνεται να κάθεται σε ένα τραπέζι χωρίς ποτό.

Λίγο αργότερα, φαίνεται ο βοηθός του, Ίλια Πακόμοφ, να φέρνει στον Ναβάλνι ένα πλαστικό ποτήρι με κάποιο ρόφημα.
Δεν φαίνεται ότι οι υπάλληλοι του καφέ γνώριζαν για ποιον προοριζόταν το ρόφημα. Υπενθυμίζεται ότι ο Ναβάλνι επέβαινε στην πτήση από το Τομσκ στη Μόσχα όταν αισθάνθηκε ξαφνικά αδιαθεσία. Το αεροπλάνο πραγματοποίησε έκτακτη προσγείωση στην πόλη του Ομσκ και ο Ναβάλνι διακομίστηκε στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται σε κώμα.

Ο αναπληρωτής επικεφαλής γιατρός του νοσοκομείου Ομσκ, Ανατόλι Καλινιτσένκο, τόνισε ότι η διάγνωση δεν έχει ακόμη καθοριστεί και δεν είναι σαφές εάν η δηλητηρίαση προκάλεσε την κατάσταση του Ναβάλνι.

Η γιατρός του Ναβάλνι, Αναστασία Βασίλιεβα, δήλωσε ότι θα δεχθεί την πρόταση του Κρεμλίνου να διακομιστεί άμεσα ο Ρώσος πολιτικός στο εξωτερικό.

Σημειώνεται ότι η Αστυνομία του Τομσκ εξετάζει ήδη τις πληροφορίες ότι ο Ρώσος αντιπολιτευόμενος θα μπορούσε να έχει δηλητηριαστεί στο αεροδρόμιο της πόλης, όπως δήλωσε στο Sputnik ο εκπρόσωπος του τμήματος του Τομσκ του ρωσικού Υπουργείου Εσωτερικών, Μιχαήλ Μιχαήλοφ.

Ο Ναβάλνι που είναι επικεφαλής του Ιδρύματος κατά της Διαφθοράς έχει συλληφθεί πολλές φορές. Μάλιστα, φυλακίστηκε για ένα μικρό διάστημα τον Ιούλιο του 2013 για κατηγορίες υπεξαίρεσης.

Τον Δεκέμβριο του 2016, ο Ναβάλνι ανακοίνωσε την απόφασή του να αναλάβει την προεδρία κατά τις εκλογές του 2018, αλλά αποκλείστηκε από την Κεντρική Εκλογική Επιτροπή της Ρωσίας λόγω των προηγούμενων κατηγοριών εναντίον του.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications