Ποιες περιοχές κινδυνεύουν με lockdown

Ολοταχώς για νέα αυστηρότερα μέτρα, προκειμένου να "περιοριστεί η μετάδοση του κορονοϊού" στη χώρα, φαίνεται ότι οδεύει η κυβέρνηση, καθώς τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα έδειξαν ότι ο ιός στη χώρα μας είναι... εκτός ελέγχου.

Τα 203 νέα κρούσματα που καταγράφηκαν την Κυριακή (09/08) στην Ελλάδα επιβεβαιώνουν το γεγονός ότι ο εφιάλτης του κορονοϊού όχι μόνο δεν έχει περάσει αλλά ετοιμάζεται να σαρώσει και πάλι τη χώρα.

Προς το παρόν οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στην τακτική τηλεδιάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στις 11.00 σήμερα και στην οποία θα προεδρεύσει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένονται να ληφθούν σημαντικές αποφάσεις.

Τα νέα μέτρα που μπήκαν «στο τραπέζι»
Εκτός από την έκρηξη των κρουσμάτων και η ραστώνη του Δεκαπενταύγουστου, που θα φέρει περαιτέρω χαλάρωση, θέτει λοιμωξιολόγους και Αρχές σε «κόκκινο» συναγερμό. Ήδη έχει ανακοινωθεί ότι καθίσταται υποχρεωτικό το τεστ για όσους έρχονται από την Μάλτα, η αναστολή των λιτανειών και των πανηγυριών, όπως και το τέλος των «ορθάδικων». Ενώ και τα τοπικά lockdown σε Πόρο και Αμπελώνα Λάρισας δείχνουν ότι η κυβέρνηση δεν αστειεύεται.

Παράλληλα, σύμφωνα με το Έθνος στη Θεσσαλονίκη εστάλη «μήνυμα» για lockdown στην περίπτωση που συνεχιστεί η έξαρση στα κρούσματα. Προβληματισμός επικρατεί και για την Κέρκυρα που εμφανίζει υψηλό αριθμό κρουσμάτων. Αξιωματούχοι, το αποδίδουν στην γειτνίαση με την Αλβανία, αλλά και τις βόρειες πύλες εισόδου, όπου έχει καταγραφεί σημαντικός αριθμός θετικών περιστατικών.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι πλέον υπάρχουν σκέψεις για νέες αυστηρές ρυθμίσεις που θα θυμίζουν σε μεγάλο βαθμό τα μέτρα του περασμένου Μαρτίου. Ειδικότερα θεωρείται πολύ πιθανό προς το τέλος Αυγούστου και μετά τα δείγματα των συμπεριφορών που θα ληφθούν από τον Δεκαπενταύγουστο, η κυβέρνηση να προχωρήσει σε ρυθμίσεις για την υιοθέτηση του μέτρου της τηλεργασίας στις μεγάλες επιχειρήσεις και στους φορείς, στην καθυστέρηση του ανοίγματος των σχολείων καθώς και στην αναβολή της ΔΕΘ.

Αυτό που ωστόσο δεν θεωρείται πιθανό είναι ένα νέο ολικό lockdown, καθώς θα είχε καταστροφικές συνέπειες για την οικονομία της χώρας. Ωστόσο δεν αποκλείεται να υπάρξουν νέοι περιορισμοί στην κίνηση των πολιτών, εάν η κατάσταση συνεχιστεί με τους ίδιους ρυθμούς.

Τα κρούσματα στην Ελλάδα την Κυριακή
Σοκάρει ο αριθμός των ημερησίων κρουσμάτων που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ την Κυριακή (09/08).

Τα νέα κρούσματα στη χώρα είναι -σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ- 203, αριθμός που αποτελεί αρνητικό ρεκόρ για τη χώρα μας.

Αναλυτικότερα τα κρούσματα καταγράφηκαν ως εξής:
εισικοσιεννέα (29) κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας.
τέσσερα (4) εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο.
τριανταοκτώ (38) κρούσματα στην την Π.Ε. Αττικής, εκ των οποίων τα δέκα ανέφεραν στενή επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα, ενώ τα τρία είχαν ιστορικό πρόσφατο ταξιδιού σε περιοχές με θετικά κρούσματα.
τριανταπέντε (35) στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης.
πενήντα (50) στην Π.Ε Χαλκιδικής, συνδεόμενα με εργοστάσιο ελαιουργίας.
δύο (2) στην Π.Ε. Αργολίδας,
ένα (1) στην Π.Ε. Βοιωτίας,
ένα (1) στην Π.Ε. Δράμας,
τρία (3) στην Π.Ε. Δωδεκανήσου,
δύο (2) στην Π.Ε. Ηρακλείου,
δύο (2) στην Π.Ε. Καβάλας,
ένα (1) στην Π.Ε. Καστοριάς,
επτά (7) στην Π.Ε. Κέρκυρας,
δύο (2) στην Π.Ε. Κορινθίας,
τρία (3) στην Π.Ε. Κυκλάδων,
οκτώ (8) στην Π.Ε. Λάρισας,
ένα (1) στην Π.Ε. Μαγνησίας,
ένα (1) στην Π.Ε. Ξάνθης,
ένα (1) στην Π.Ε. Πέλλας,
δύο (2) στην Π.Ε. Πιερίας,
πέντε (5) στην Π.Ε. Ροδόπης,
τρία (3) στην Π.Ε. Σερρών,
δύο (2) στην Π.Ε. Τρικάλων.

Post A Comment:

1 comment

georgiosείπε...

αυτα τα πενηντα κρουσματα της χαλκιδικης μου θυμιζουν τα μπονους των εδρων στην βουλη που τα χαριζουν στο κομμα,σε κωμα να πεσουν ολοι οι προδοτες της χωρας,με τα μεγαλυτερα ποσοστα...ετσι κι εδω με αυτην την ψευτια τα προσθετουν σε καθε ανακοινωση!!!

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications