Ο Π.Ο.Υ. λέει «όχι» στη χρήση μάσκας σε παιδιά κάτω των πέντε ετών - Η κυβέρνηση λέει «Θα βάζουμε ακόμα & σε 4χρονα»

Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τις προσπάθειες τις κυβέρνησης να μετατρέψει τον πληθυσμό σε «μασκοφόρους» καθώς πέρα από τα παιδιά θέλει να το επιβάλλει αυτό και στα προνήπια.

Δηλαδή σε παιδιά κάτων των πέντε ετών. Πέραν του κατά πόσο αυτό είναι εφικτό να γίνει με τετράχρονα παιδάκια έρχεται και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για να πει «όχι» σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο γιατί οι μάσκες δημιουργούν σοβαρό πρόβλημα στην ασφάλειά τους!

Μάλιστα ο Π.Ο.Υ. θεωρεί ότι οι μάσκες θα δημιουργήσουν προβλήματα στην ψυχοκοινωνική ανάπτυξη των παιδιών.

Το καταλάβατε; Τα παιδιά δεν θα μπορέσουν να αναπτυχθούν σωστά στην πιο ευαίσθητη ηλικία τους. Όλοι ξέρουν πως ότι «γράφεται» μέχρι τα 5 έτη δεν «ξεγράφεται» ποτέ.

Οδηγίες για τη χρήση προστατευτικής μάσκας προσώπου από τα παιδιά εξέδωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Όπως ανακοίνωσε, τις οδηγίες συνέταξε ομάδα εμπειρογνωμόνων από τον ίδιο και τη UNICEF. Οι επιστήμονες εξέτασαν όλα τα διαθέσιμα στοιχεία για τη λοίμωξη που προκαλεί ο κορωνοϊός Covid-19 και τις πιθανότητες μόλυνσης των παιδιών.

Έλαβαν επίσης υπ' όψιν επίσης τα διαθέσιμα στοιχεία για τη χρήση μάσκας από τα παιδιά. Τέλος, βασίστηκαν σε παράγοντες όπως οι ψυχοκοινωνικές ανάγκες των παιδιών και η ανάπτυξή τους.

Με βάση όλους αυτούς τους παράγοντες, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και η UNICEF συνιστούν τα εξής:

Για τα παιδιά 5 ετών και κάτω
Δεν χρειάζεται να φορούν μάσκα. Η σύσταση αυτή βασίζεται κυρίως στην ασφάλεια και την ικανότητα των παιδιών να χρησιμοποιούν μάσκα με ελάχιστη βοήθεια.

Αν, πάντως, οι τοπικές Αρχές έχουν αποφασίσει κάτι διαφορετικό, τα μικρά παιδιά πρέπει να βρίσκονται διαρκώς υπό την επίβλεψη ενός ενήλικα όσο φορούν τη μάσκα. Το ίδιο πρέπει να γίνεται και όταν το μικρό παιδί χρειάζεται να φορά μάσκα επειδή, π.χ., κατοικεί με πάσχοντα από τη λοίμωξη που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός.

Συνεπώς, η ελληνική κυβέρνηση αναλαμβάνει ένα μεγάλο ρίσκο για την υγεία των τετράχρονων και τρίχρονων παιδιών που θέλει να τα ντύσει Batman...

«Όλες οι επιστημονικές ενδείξεις μας λένε ότι είναι ασφαλής η χρήση μάσκας ακόμα και σε πολύ μικρά παιδιά, προσχολικής ηλικίας» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Θανάσης Εξαδάχτυλος.

«Δεν υπάρχουν επιστημονικά δεδομένα που να λένε ότι αυτό είναι κάτι που δεν επιτρέπεται ή που προκαλεί προβλήματα στην υγεία των παιδιών. Υπάρχουν κάποιοι ενδοιασμοί με το πόσο καλά θα μπορούσαν να υιοθετήσουν ένα τέτοιο μέτρο τα πολύ μικρά παιδιά, αλλά η εμπειρία του Μαΐου δείχνει ότι εφόσον έχουν την κατάλληλη καθοδήγηση και ενθάρρυνση, αντιδρούν υπερβολικά καλά και μας εκπλήσσουν ευχάριστα» είπε σε πρόσφατο βραδινό δελτίο της ΕΡΤ.

Φαίνεται όμως πως ο Π.Ο.Υ δεν συμφωνεί...

Τώρα, να υπενθυμίσουμε τι έλεγαν πριν μερικούς μήνες ο Π.Ο.Υ. και ο Σωτήρης Τσιόδρας γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε.

Πιο συγκεκριμένα στις 9 Απριλίου, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας, ήταν ξεκάθαρος για τη χρήση μάσκας ως προστατευτικού μέσου για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού: «Δεν πρέπει να χρησιμοποιούν οι πολίτες», τόνιζε, προσθέτοντας ακόμα ότι «μπορεί να είναι και επικίνδυνες».

Συγκεκριμένα αφού είχε αναφερθεί στους κινδύνους λανθασμένης χρήσης της μάσκας είπε επί λέξει τα εξής: «Με δεδομένη την πορεία της επιδημίας στη χώρα μας δεν συνιστάται αυτή τη στιγμή η χρήση μάσκας στο γενικό κοινό»​. ​

Ξαφνικά... οι μάσκες έγιναν υποχρεωτικές σε ό,τι κινείται και σε ό,τι περπατάει και μάλιστα θα επιβάλλεται πρόστιμο.

Ερωτήματα που έχουν να κάνουν με το αν όντως η μάσκα προφυλάσσει, σε ποιο ποσοστό προφυλάσσει, αν η απόφαση έχει σχέση με οικονομικά συμφέροντα που σχετίζονται με την πώληση μασκών (δεν έχει σημασία που θα παρέχονται δωρεάν από την κυβέρνηση, αφού και η κυβέρνηση θα τις αγοράζει με λεφτά των φορολογουμένων) και αν κινδυνεύουν τα νήπια από κορωνοϊό, καθώς ΟΛΕΣ οι έρευνες, δείχνουν ότι αυτό δεν συμβαίνει.

Πριν προχωρήσουμε, να θυμηθούμε τι έλεγε ο εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας στις 31 Μαρτίου 2020, αναφορικά για την χρήση μασκών.

Κι επειδή η κυβέρνηση αρέσκεται να αναφέρεται στους «ειδικούς» όταν πρέπει να λάβει αποφάσεις, να πούμε ότι ο Σ.Τσιόδρας εμφανίζεται από την ίδια τηςν κυβέρνησης ως «ειδικός».

Και στην τοποθέτησή του είναι σαφής: Μόνο οι επαγγελματίες του χώρου υγείας πρέπει να φορούν μάσκα!

Δείτε:

Στην τοποθέτησή του, όπως ακούσατε αναφέρεται και στην σχετική θέση που έχει λάβει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) για τις μάσκες.

Στο ακόλουθο βίντεο θα δείτε ότι «Ο ΠΟΥ συστήνει τη χρήση μάσκας μόνον σε συγκεκριμένες περιπτώσεις. Εάν έχετε βήχα και δυσκολία στην αναπνοή, τότε πρέπει να φοράτε μάσκα και να ζητήσετε ιατρική βοήθεια. Εάν δεν έχετε συμπτώματα τότε δεν πρέπει να φοράτε μάσκα, καθώς δεν υπάρχουν αποδείξεις που να δείχνουν ότι προστατεύονται τα άτομα που είναι άρρωστα. Παρόλα αυτά εάν είστε υγιής και παράλληλα φροντίζετε άτομα που πιθανός να πάσχουν από τον κορωνοϊό, τότε καλό θα ήταν να φοράτε μάσκα όταν παρευρίσκεστε στο ίδιο δωμάτιο με τον ασθενή».

Δηλαδή, ο ίδιος ο Οργανισμός Παγκόσμιος Υγείας, αυτός που οι Έλληνες λοιμωξιολόγοι, ακολουθούν τα λεγόμενα του σαν Ευαγγέλιο υποστήριζε εν μέσω πανδημίας πως μάσκα πρέπει να φορούν μόνο οι ασθενείς και όσοι τους φροντίζουν.

pronews

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications