Πέτσας: «Υποχρεωτική η χρήση μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους των πλοίων» (βίντεο)

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας στη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, τόνισε πως υποχρεωτική θα είναι έως τις 18 Αυγούστου η χρήση προστατευτικής μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους των πλοίων.

Ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι ο εφησυχασμός οδήγησε σε αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες, ωστόσο πρόσθεσε πως μέχρι στιγμής η αύξηση των κρουσμάτων δεν έχει οδηγήσει σε πίεση στο εθνικό σύστημα υγείας ενώ για το μέτρο της υποχρεωτικής μάσκας στους εξωτερικούς χώρους των πλοίων, υπογράμμισε ότι η συμμόρφωση στο μέτρο είναι κρίσιμη ώστε να μην ληφθούν δραστικότερα μέτρα περιορισμού της πληρότητας των πλοίων.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε ακόμη πως παρατείνεται μέχρι και τις 15 Αυγούστου η απόφαση σύμφωνα με την οποία οι εργάτες γης που εξέρχονται από τη χώρα δεν έχουν δικαίωμα εισόδου μέχρι νεοτέρας.

Υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση χτυπά το κουδούνι αφύπνισης και ζητά από τους πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες των ειδικών λέγοντας χαρακτηριστικά πως «αν χαλαρώσουμε θα το πληρώσουμε».

​Την ίδια στιγμή, τόνισε ότι η κυβέρνηση παίρνει συνεχώς νέα μέτρα και πρόσθεσε ότι από σήμερα ξεκινά σε σταθερή βάση τρεις φορές την εβδομάδα η τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην οποία θα συμμετέχει μία κλειστή ομάδα ώστε να λαμβάνονται και ανανεώνονται αποφάσεις για την πανδημία.

Ερωτηθείς για το το ωράριο στα νυχτερινά κέντρα και αν θα τεθούν νέοι περιορισμοί όπως η αποστολή SMS για τις ευπαθείς ομάδες, τόνισε ότι νέα μέτρα θα εξεταστούν εφόσον αξιολογηθούν τα προηγούμενα.

«Αν χρειαστεί θα λάβουμε νέα μέτρα»
Αν χρειαστεί – όπως είπε ο κ. Πέτσας – θα λάβουμε νέα μέτρα.
Λίγο νωρίτερα, ολοκληρώθηκε η σημερινή τηλεδιάσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την εξέλιξη της πανδημίας στην οποία συμμετείχαν οι Σωτήρης Τσιόδρας, Βασίλης Κικίλιας, Βασίλης Κοντοζαμάνης και Νίκος Χαρδαλιάς, με θέμα την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί όσον αφορά την πανδημία του κορωνοϊού στη χώρα μας.

Κατά τα λοιπά, ο κ. Πέτσας υπογράμμισε ότι το απόγευμα θα δοθεί στη δημοσιότητα το προσχέδιο της ανασυγκρότησης της ελληνικής οικονομίας.
Για το μεταναστευτικό, είπε ότι συνεχίζεται η αποσυμφόρηση των νησιών αλλά και οι επιστροφές προσφύγων.
Το τελευταίο 4μηνο όπως είπε, παρατηρείται μείωση των ροών που φτάνει το 93%. Οι αφίξεις στη Χίο την Κω και τη Λέρο ήταν μηδενικές σημείωσε ενώ στη Μυτιλήνη η μείωση έφτασε το 85%.

Post A Comment:

2 comments

vasiliaείπε...

H ηλιθιοτης του Πέτσα ειναι πρωτοφανής!Αντι να δεινταβιδεομεγαλων γιατρών, τα οποια ερευνούν όλους τουσκινδυνους τησΜασκας, ακούει του λεει ο αλλος ήθος Βιλλ Gates, οοποιοσεα σκοπό Εχει να εξοντωσει 7 δις ανθρωπων αυτος δεν συμπεριλαμβάνει τους Εβραίους, σαν και αυτων.εμεις ειμασε που πρεπει να εξωντωσει,ο ηλιθιος αυτος,65 χρονον και ακομα εχει τα συμπλέγματα οταν ηταν 15 χρονων για τον πατερα του!! Πηγενετε στο UTube NA deτις τα βιδεο τουRashid A Buttar, Dr JENSEN, ,DR KENNEDY, JUDY MIKOVITS, DAVID ICKE, AΥΤ οι ειναι επιστήμονες όχι σαν τοGates Fauci, etc.Olloi αυτοι οι Εβραίοι ανοικουν στους SABBATIAN-FRANKIST, THE DEATHCULT, WHICH GOVERN OUR PLANET. ΞΥΠΝΗΣΤΕ, θα μας ΦΑΝΕ ζωντανους, το μυσος τους για εμας τους μη Εβραίους ειναι ακαταλογηστο!!

Ανώνυμοςείπε...

Η ηλιθιότητα αυτής της κυβερνήσεως, είναι παροιμιώδης! Φτυστοί οι ψηφοφόροι τους....

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications