Σέρρες: Πώς σημειώθηκε το αεροπορικό ατύχημα – Σωτήριος για τον πιλότο ένας πλάτανος

«Φως» στις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το αεροπορικό ατύχημα στην Πρώτη Σερρών έριξε ο πρόεδρος του χωριού. Όπως γνωστοποίησε, το μικρό αεροσκάφος έκανε «αδικαιολόγητες βόλτες» και στη συνέχεια συνετρίβη.

Νεότερες πληροφορίες σχετικά με το αεροπορικό ατύχημα που σημειώθηκε το πρωί στην Πρώτη Σερρών, όπου κατέπεσε ένα αεροσκάφος με αποτέλεσμα να τραυματιστεί, ευτυχώς, ελαφριά ο χειριστής του.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του thessnews.gr, ένας αιωνόβιος πλάτανος ο οποίος βρίσκεται στην πλατεία του χωριού φαίνεται πως αποδείχθηκε σωτήριος για τον νεαρό πιλότο.

Ο πρόεδρος της Πρώτης Σερρών, Νίκος Μπακάλης, περιέγραψε στο τοπικό μέσο ενημέρωσης τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το ατύχημα.

Το μονοκινητήριο, που απογειώθηκε από την Αλεξανδρούπολη, εμφανίστηκε στην Πρώτη Σερρών γύρω στις 09:10 και έκανε, σύμφωνα με τον κ. Μπακάλη, «αδικαιολόγητες βόλτες». Λίγο αργότερα κατέπεσε στην πλατεία του χωριού, σημείωσε, κάνοντας λόγο για εκκωφαντικό θόρυβο.

Περιγράφοντας τις σκηνές που αντίκρισε όταν έφτασε στο σημείο, είπε πως είδε το αεροπλάνο να κρέμεται από τα κάγκελα ενός σπιτιού στην πλατεία του χωριού και τον πιλότο αιμόφυρτο.

«Η ζημιά αποφεύχθη επειδή στο μέρος της πτώσης υπήρχε αιωνόβιος πλάτανος και έκοψε τη φόρα του αεροπλάνου» δήλωσε. Στο νοσοκομείο ο πιλότος.Ο κ. Μπακάλης γνωστοποίησε πως ο νεαρός πιλότος έχει υποστεί κατάγματα στο κεφάλι και στην κνήμη, ενώ έχει και ένα θλαστικό τραύμα στη μύτη.

«Τις πρώτες βοήθειες τις πρόσφερε μικροβιολόγος ιδιώτης μαζί με μία νοσοκόμα. Στη συνέχεια ήρθε ο δήμαρχος Αμφίπολης ο οποίος τυχαίνει να είναι γιατρός και επιλήφθηκε της κατάστασης» τόνισε ο κ. Μπακάλης. Ολοκληρώνοντας, ο πρόεδρος της Πρώτης Σερρών επεσήμανε πως ο χειριστής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Σερρών με ταξί, καθώς το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ δεν έφτασε ποτέ.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications