Η Γη των Νέων «Land of the Young»  - ένας άλλος κόσμος όπου ζουν οι αθάνατοι

Οι θρύλοι της Σκωτίας και της Ιρλανδίας είναι γεμάτες μυστικισμό. Η τρέχουσα ιστορία, η οποία στην Ιρλανδία λέγεται περισσότερο σαν θρύλος που βασίζεται σε πραγματική ιστορία, συνδέεται με το λίμνη Lough Lin.

Η λίμνη Lough Lin, μαζί με τις λίμνες Macross και τη λίμνη Superior, αποτελούν μέρος των λιμνών Killarney, οι οποίες είναι γνωστές για την εκπληκτική ομορφιά τους. Είναι πλέον ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα της Ιρλανδίας και αποτελούν μέρος του Εθνικού Πάρκου Killarney.

Οι θρύλοι της λίμνης Loch Ling είναι από τους πιο δημοφιλείς στην ιρλανδική λαογραφία. Πιστεύεται ότι εκεί κατοικούσε - μια μυστηριώδη ιρλανδική φυλή ανθρώπων που ζούσαν σε έναν άλλο κόσμο. Αρκετά χαρακτηριστικά τους έκαναν να μοιάζουν με τα ξωτικά από τη γερμανική-σκανδιναβική μυθολογία.

Πριν από πολλούς αιώνες, βρέθηκε στις όχθες της λίμνης, ένας νεαρός πολεμιστής που ονομαζόταν Oisin κυνηγούσε πάπιες. Οι ιστορικοί τον θεωρούν πραγματικό ιστορικό πρόσωπο που έζησε τον τρίτο αιώνα μ.Χ. Ήταν ο γιος του θρυλικού ήρωα της Κελτικής ιστορίας Φιν ΜακΚουμάλ (Φίνγκαλ).

Όταν νύχτωσε ο Oisin ξαπλώνουν στην όχθη ακριβώς δίπλα στο νερό και κοιμήθηκε, το επόμενο πρωί, μόλις ξύπνησε είδε ένα υπέροχο θέαμα: ένα πολύ όμορφο κορίτσι με χρυσά-μαλλιά πάνω σε ένα όμορφο άσπρο άλογο, η κελτική ονομασία ηταν Niam Sinn Oir, το Niam σημαίνει χρυσά μαλλιά. Σαν μαγεμένος κοίταξε το κορίτσι. Με τη σειρά της τον κάλεσε να πάει στη «χώρα» της, η οποία ονομαζόταν Tir na Nog - «Η Γη των Νέων» . Είπε ότι σε αυτήν τη μαγική γη, η ζωή των ανθρώπων είναι ατελείωτη και δεν υπάρχουν γηρατειά. Ο πατέρας της ήταν ο βασιλιάς αυτής της χώρας.

Ο Oisin συμφώνησε αμέσως να πάει μαζί της συνειδητοποίησε ότι ερωτεύτηκε αυτό το κορίτσι απο την πρώτη στιγμή. Ο Oisin ανέβηκε στο άλογό της και τον οδήγησε στη λίμνη. Σύντομα βρέθηκαν στη "Γη των Νέων". Ο μύθος δεν περιγράφει πώς ήταν αυτός ο κόσμος, αλλά λέει ότι ο Oisin πέρασε τρία χρόνια σε αυτόν (σύμφωνα με άλλη εκδοχή, τρεις εβδομάδες). Μέχρι που ο Oisin αποφάσισε να επισκεφτεί την οικογένειά του και φύγει από αυτό το μέρος για λίγο..

Το κορίτσι στην αρχή τον αποθάρρυνε επίμονα από αυτό το εγχείρημα, αλλά στη συνέχεια συμφώνησε με έναν όρο. «Πάρε το μαγικό μου άλογο, αλλά μην το κατέβεις ποτέ από αυτό, αλλιώς δεν θα μπορείς ποτέ να επιστρέψεις ξανα στην στη Γη των Νέων», είπε. Ο Oisin συμφώνησε με αυτόν τον κανόνα, ήταν αρκετός για να δει μόνο τους συγγενείς του και να τους μιλήσει.

Όταν ο Oisin βγήκε από αυτόν τον κόσμο και βρέθηκε στις όχθες της ίδιας λίμνης Loch Ling, σοκαρίστηκε, τα πάντα γύρω από τη λίμνη είχαν αλλάξει. Όταν έφτασε στο χωριό του, δεν βρήκε κανέναν από τους συγγενείς του εκεί, και κανείς δεν είχε ακούσει καν για την οικογένειά του..

Απογοητευμένος και εκνευρισμένος, ο Oisin άρχισε να ρωτά τους ανθρώπους και ανακάλυψε ότι δεν πέρασαν τρία χρόνια από την εξαφάνισή του, όπως νόμιζε, αλλά τρεις αιώνες! Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, όχι μόνο οι συγγενείς και οι φίλοι ειχαν πεθάνει, αλλά και όλοι οι απόγονοί τους, και η ίδια η φυλή του δεν υπήρχε πλέον.

Συνειδητοποιώντας ότι τίποτα άλλο δεν τον κρατάει σε αυτόν τον κόσμο, ο Oisin αποφάσισε να επιστρέψει στο μυστηριώδες κορίτσι σε αυτό το μέρος ξανά, αλλά όταν το άλογό έκανε ένα άλμα κατά λάθος έπεσε στο έδαφος.

Μόλις ήταν στο έδαφος, ο Oisin άρχισε να γερνάει γρήγορα μπροστά από τους φοβισμένους χωρικούς. Από την μια στιγμή στην άλλη είχε μετατραπεί σε γέρο. Το μαγικό άλογο εξαφανίστηκε, σαν να μην υπήρχε ποτέ. Ο Oisin, ηταν τυφλός πλέον και μόλις που αναπνέει, τον πήραν οι χωρικοί και τον μετάφεραν στον Άγιο Πατρίκιο, προστάτη της Ιρλανδίας. Oisin κατάφερε να μιλήσει λίγο, και στη συνέχεια πέθανε. Σε λίγες στιγμές, το σώμα του μετατράπηκε σε μια χούφτα οστά και χώμα.

Σύμφωνα με μια άλλη εκδοχή του θρύλου, ο Άγιος Πατρίκιος τον θεράπευσε και έζησε για πολλά ακόμη χρόνια ως γέρος. Ωστόσο, πολλοί ιστορικοί θεωρούν αυτήν την εκδοχή μια μυθοπλασία των χριστιανών..
Για πολύ καιρό το κορίτσι στην Γη των νέων περίμενε μάταια τον αγαπημένο της να επιστρέψει, αλλά δεν μπορούσε να κάνει τίποτα, και κανένας άλλος δεν ήρθε από τον κόσμο της στον κόσμο των ανθρώπων.
©AETOS NEWS

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications