Αυσταλία: Κακοποιοί σκηνοθετούσαν απαγωγές «μαϊμού», για να πάρουν λύτρα

Πανικός έχει προκληθεί στην Αυστραλία, μετά την είδηση ότι μέλη εγκληματικής οργάνωσης έχουν στήσει φάμπρικα με εικονικές απαγωγές, εκβιάζοντας Κινέζους φοιτητές να σκηνοθετήσουν την απαγωγή τους και να στείλουν τις βιντεοσκοπημένες «αποδείξεις» στους συγγενείς τους στην Κίνα, ώστε να πληρώσουν λύτρα.

Όπως προκύπτει από το BBC, από τις αρχές του 2020, η αστυνομία του Σίδνεϊ έχει δεχτεί καταγγελίες για οκτώ εικονικές απαγωγές, στις οποίες οι εκβιαστές είχαν απαιτήσει λίτρα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ από τους γονείς των φοιτητών. Μία εκ των οικογενειών αυτών, πλήρωσε 1.200.000 ευρώ για την «απελευθέρωση» του γιου τους, ο οποίος είναι φοιτητής σε πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ.

Με ποιό τρόπο συνθέτουν το σκηνικό της «μαϊμού» απαγωγής Οι κακοποιοί, σύμφωνα με την αστυνομία της Νέας Νότιας Ουαλίας, βρίσκονται εκτός της Αυστραλίας και προσεγγίζουν τα θύματά τους μέσω του τηλεφώνου.

Αφού τα θύματα απαντήσουν, τους λένε ότι δήθεν τηλεφωνούν από την κινεζική πρεσβεία και ότι στην Κίνα κατηγορούνται για κάποια απάτη. Επομένως, αν δεν ακολουθήσουν πιστά τις εντολές τους, κινδυνεύουν οι ίδιοι αλλά και οι συγγενείς τους.

Ως εκ τούτου, οι φοιτητές πείθονται και στη συνέχεια καλούνται να στείλουν στους δικούς τους βίντεο από τη δήθεν απαγωγή τους. Μάλιστα, οι τοπικές Αρχές πιστεύουν ότι οι οκτώ καταγεγραμμένες εικονικές απαγωγές είναι μόνο μια σταγόνα στον ωκεανό. Εχουν σοβαρές ενδείξεις ότι η συχνότητα με την οποία γίνεται η απάτη έχει αυξηθεί κατακόρυφα κατά το 2020 και πλέον διαπράττεται σε βιομηχανική κλίμακα.

Διαπίστωσαν δε ότι παρόμοιες απάτες έχουν γίνει επίσης στη Νέα Ζηλανδία και τις ΗΠΑ.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications