18 από τα 20 μέλη της επιτροπής λογοκρισίας του Facebook έχουν δεσμούς με τον George Soros

Έρευνα αποκαλύπτει ότι τα μέλη της επιτροπής εποπτείας του Facebook που αποφασίζουν ποιες αναρτήσεις πρέπει να λογοκριθούν, σχετίζονται με τις οργανώσεις του George Soros.

Το Facebook ισχυρίζεται ότι το νέο συμβούλιο εποπτείας, το οποίο έχει την εξουσία να επιτρέπει ή να αφαιρεί περιεχόμενο από την πλατφόρμα, έχει διαφορετική σκέψη και άποψη, αλλά κατόπιν έρευνας αποδεικνύεται ότι 18 από τα 20 μέλη του διοικητικού συμβουλίου έχουν δεσμούς με τον περιβόητο George Soros ή τις οργανώσεις του.

Η Sheryl Attkisson που πραγματοποίησε την έρευνα για την Real Clear Investigations αποκάλυψε ότι 18 από τα 20 μέλη του «ανεξάρτητου» συμβουλίου «συνεργάζονται ή έχουν δεσμούς με οργανώσεις που δέχονται χρηματοδότηση από την Open Society του George Soros».

Το ίδρυμα Open Foundation ίσως είναι η κυριότερη και η πιο καλά επιδοτούμενη «προοδευτική» οργάνωση στον κόσμο. Ο George Soros έχει δωρίσει δισεκατομμύρια δολάρια σε διάφορες αριστερές οργανώσεις τις τελευταίες δεκαετίες, ενώ πρόσφατα δώρισε 220 εκατομμύρια δολάρια στο κίνημα Black Lives Matter και ακόμη 50 εκατομμύρια δολάρια υπέρ της εκλογής του Joe Biden ως προέδρου των ΗΠΑ.

Σε δημοσίευμα των New York Times εκφράζεται η άποψη ότι τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Facebook προέρχονται από διαφορετικούς επαγγελματικούς κλάδους, πολιτισμούς, θρησκείες και υπόβαθρο και έχουν διαφορετικές πολιτικές απόψεις.

«Η επιτροπή του Facebook είναι προσηλωμένη στη δημιουργία μιας ανεξάρτητης εποπτικής αρχής που θα εξετάζει τις αποφάσεις του Facebook για το ποιο περιεχόμενο θα μένει και ποιο θα κατεβαίνει. Τους τελευταίους 18 μήνες περισσότεροι από 2000 ειδικοί και άλλα σχετιζόμενα μέλη από 88 χώρες συνεισέφεραν με δεδομένα για την ανάπτυξη της επιτροπής που θα έχει 20 μέλη (και τελικά 40) και σχεδιάζεται να καταστεί λειτουργική εντός του έτους».

Η άποψη πως πρόκειται για ανεξάρτητη και ανοιχτόμυαλη επιτροπή προβλήθηκε και από τη Wall Street Journal, αλλά η αποκάλυψη πως το 90% της επιτροπής σχετίζεται με τον George Soros αποτελεί ανεπανόρθωτο πλήγμα.

Στην έρευνα της Sheryl Attkisson για την Real Clear Investigations αποκαλύπτεται πως, η υποψήφια αντιπρόεδρος των ΗΠΑ με τους Δημοκρατικούς Kamala Harris, έχει οικονομικούς δεσμούς με την οικογένεια Soros και ο πρώην συνεργάτης της Jamal Green ανήκει στην επιτροπή του Facebook.

Η πρώην Πρωθυπουργός της Δανίας Helle Thorning-Schmidt (σοσιαλίστρια) είναι και αυτή μέλος της επιτροπής και προωθεί την ιδέα της «επανεξέτασης της Δημοκρατίας», ενώ σχετίζεται στενά με τα ιδρύματα του Soros.

Ο Maina Kiai είναι διευθυντικό στέλεχος του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που έχει λάβει 100 εκατομμύρια δολάρια από την Open Society του George Soros. Ως ιδρυτής του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Κένυας, ο Maina Kiai έλαβε 615.000 δολάρια.

Επειδή τα περισσότερα μέλη της επιτροπής δεν είναι γνωστά στην Ελλάδα, δεν θα αναφερθούμε σε περισσότερα ονόματα. Στην έρευνα της Sheryl Attkisson αναφέρονται οι σχέσεις και τα ποσά που έλαβε κάθε πρόσωπο της επιτροπής από τις οργανώσεις του George Soros. Διαβάστε την έρευνα ΕΔΩ.

Το Facebook και ο Mark Zuckerberg, παρά τις εκκλήσεις, δεν έχουν απαντήσει για τα ευρήματα της έρευνας. Το περίεργο στην υπόθεση Facebook – Soros βρίσκεται στο ότι ο George Soros έχει ταχθεί κατά της παραμονής του Mark Zuckerberg στο τιμόνι του Facebook. Με άρθρο του στους New York Times είχε ταχθεί υπέρ της απομάκρυνσής του, επειδή με τις αποφάσεις του Zuckerberg είχε ευνοηθεί η εκλογή του Donald Trump στην Προεδρία. Ο George Soros υποστήριζε πως τα συμφέροντα του Zuckerberg και του Trump ταυτίζονται. Το πως από την δημόσια κόντρα φτάσαμε στο σημείο το Facebook να κρατείται από ανθρώπους του Soros, αποτελεί θέμα για μελλοντική έρευνα.

cosmostatus.blogspot

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications