Στέφανος Χίος: Περιέγραψε στους αστυνομικούς τον δράστη της επίθεσης

Ο Στέφανος Χίος έδωσε την πρώτη κατάθεση σε αστυνομικούς για την επίθεση και τους πυροβολισμούς που δέχτηκε από άγνωστο δράστη.

Την πρώτη του κατάθεση στους αστυνομικούς έδωσε σήμερα ο Στέφανος Χίος για την επίθεση με πυροβολισμούς που δέχτηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας, έξω από το σπίτι του, στα Βριλήσσια.

«Ο δράστης που με πυροβόλησε φορούσε κουκούλα, ενώ τα μάτια του είχαν σχιστοειδές σχήμα» τόνισε -μεταξύ άλλων- ο κ. Χίος στην κατάθεσή του σε αστυνομικούς που διερευνούν τη δολοφονική απόπειρα εναντίον του. Μάλιστα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΜΠΕ), ο δημοσιογράφος και εκδότης πρόσθεσε πως: «δεχόμουν απειλές για δημοσιεύματα της εφημερίδας μου».

Ο κ. Χίος νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο ΚΑΤ, και μιλώντας στους αστυνομικούς που μετέβησαν στο νοσοκομείο, τόνισε πως μόλις άρχισε να δέχεται πυροβολισμούς, άνοιξε με δύναμη την πόρτα του αυτοκινήτου του, η οποία χτύπησε τον δράστη στο χέρι που κρατούσε το όπλο.

Αξίζει να σημειωθεί τέλος πως ήδη οι δυνάμεις της Αστυνομίας, έχουν συγκεντρώσει και επεξεργάζονται βιντεοληπτικό υλικό τόσο από τις κάμερες ασφαλείας που υπάρχουν στο σπίτι του Στέφανου Χίου όσο και στην ευρύτερη περιοχή.

Πώς έγινε η επίθεση με πυροβολισμούς κατά του Στέφανου Χίου
Υπενθυμίζεται ότι ο Στέφανος Χίος δέχτηκε δύο πυροβολισμούς, την ώρα που επέστρεφε στο σπίτι του, στα Βριλήσσια, στις 03:00 τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Η μία σφαίρα βρήκε τον δημοσιογράφο στον λαιμό, περνώντας ξυστά από την καρωτίδα και η άλλη στα πλευρά, ενώ δύο βολίδες καρφώθηκαν στο όχημα.

Τότε, ο Στέφανος Χίος άρχισε να καλεί σε βοήθεια, ενώ η γυναίκα του που ήταν στο σπίτι βγήκε να δει τι συμβαίνει, τη στιγμή που ο ένοπλος και ένας συνεργός του τρέπονταν σε φυγή.

Αστυνομικοί της Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής περισυνέλεξαν από το σημείο της ένοπλης επίθεσης κάλυκες από πιστόλι των εννέα χιλιοστών.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications