Εξωφρενική απόφαση - Κόβουν και τα πανηγύρια λόγω κορωνοϊού

Κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη, υπό τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλιας, αποφασίστηκε να υπάρξει εισήγηση στην κυβέρνηση να σταματήσουν οι τοπικές εκδηλώσεις, αλλά και να αυξηθούν οι έλεγχοι ειδικά στα σημεία εισόδου της χώρας.

Η Επιτροπή αποφάσισε να εισηγηθεί στην κυβέρνηση:
Τη ματαίωση των πανηγυριών σε όλη τη χώρα μέχρι το τέλος Ιουλίου
Την εντατικοποίηση των ελέγχων στα χερσαία σύνορά μας
Την επέκταση των ελέγχων και στους εποχικούς εργάτες που προέρχονται από όμορες χώρες
Σε μια εξωφρενική απόφαση προχωράει η κυβέρνηση καθώς θα απαγορευτούν μέχρι το τέλος Ιουλίου και βλέπουμε, τα πανηγύρια ακολουθώντας τις εξωφρενικές οδηγίες των λοιμωξιολόγων.

Όπως είπε ζητήθηκε από τους λοιμωξιολόγους η άμεση απαγόρευση των πανηγυριών έως το τέλος Ιουλίου!
Θα εκδοθεί απόφαση μετά τη σύσκεψη και την εισήγηση των ειδικών το απόγευμα, είπε ο κ. Πέτσας για τα πανηγύρια, τονίζοντας ότι η επιτροπή των λοιμωξιολόγων ζήτησε να απαγορευτούν τα πανηγύρια και πρόσθεσε ότι αν παρθεί το μέτρο δεν θα αφορά σε γάμους, βαφτίσεις κτλ​.

Φυσικά πρόκειται για μια επιπλέον οικονομική καταστροφή για τον τουρισμό και την εστίαση καθώς τα πανηγύρια αποτελούν σημαντική πηγή εσόδων για τους τόπους όπου διεξάγονται.

Υπάρχουν νησιά (όπως η Σαλαμίνα που περιμένει το πανηγύρι της Φανερωμένης για να «ζωντανέψει») που περιμένουν τα καλοκαιρινά πανηγύρια για να μπορέσουν να βγάλουν έσοδα.

Υπάρχει ένας πολύ μεγάλος κύκλος εργασιών γύρω από τα πανηγύρια. Αξίζει να προσθέσουμε ότι ενώ οι τουρίστες έρχονται ο ένας δίπλα στον άλλον μέσα στα αεροπλάνα, η κυβέρνηση σκέφτηκε να κόψει τα πανηγύρια στα οποία δεν έχει παρουσιαστεί ούτε ένας νοσήσας.
Το πρωί έγινε σύσκεψη στο Μαξίμου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, ενώ η επιτροπή των λοιμωξιολόγων έχει ήδη έτοιμες τις προτάσεις της για τον κορωνοϊό που έχουν ζητηθεί από τα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας.

Σύσκεψη με τα μέλη της επιτροπής θα έχει και ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ενώ στη βάση δεδομένων του ΕΟΔΥ αναμένεται να έχει περαστεί το σύνολο ή, έστω, το μεγαλύτερο μέρος των τεστ που πραγματοποιήθηκαν από την 1η Ιουλίου έως και σήμερα στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κ. Πέτσας μίλησε για ιστορικό λάθος του Ερντογάν να μετατρέψει σε τζαμί την Αγία Σοφία.
Καμπάνα προειδοποίησης για όλους η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, είπε ο κ. Πέτσας.
Ήδη όπως είπε από την Πέμπτη έως χθες έγιναν 590 έλεγχοι σε όλη την Ελλάδα διαπιστώθηκαν παραβάσεις και επιβλήθηκαν 87 πρόστιμα και διοικητικές κυρώσεις αναστολής λειτουργίας.
Είπε ακόμα ότι θα ήταν κρίμα να χάσουμε τώρα το κεκτημένο που αποκτήσαμε ως χώρο πρότυπο στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού.
Στην σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό αποφασίστηκε:
Εντείνονται οι στοχευμένοι έλεγχοι στις πύλες εισόδου της χώρας
Θα ελέγχονται σχολαστικά τα έγγραφα επίδειξης αρνητικών τεστ.
Ενισχύονται οι έλεγχοι στις πύλες εισόδου από την Αλβανία.
Ανοίγουμε τις απευθείας πτήσεις από Βρετανία στις 15 Ιουλίου και από Σουηδία στις 22 Ιουλίου
Εξετάζεται το άνοιγμα των πτήσεων από τις ΗΠΑ στο τέλος Ιουλίου

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications