Κορυφώνεται η σύγκρουση: Νεκρός σε μάχη αντιστράτηγος του Αζερμπαϊτζάν

Το υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν, ανακοίνωσε πριν λίγο ότι ο αντιστράτηγος Polad Hashimov «μαρτύρησε» (κατά την μουσουλμανική ορολογία) κατά τη διάρκεια μαχών με αρμενικές δυνάμεις τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα.

Λεπτομέρειες δεν υπάρχουν για τις μάχες ούτε πόσοι άλλοι στρατιωτικοί του Αζερμπαϊτζάν σκοτώθηκαν, αλλά αρμενικά δίκτυα έδωσαν στη δημοσιότητα την κατάρριψη ενός UAV Hermes του Αζερμπαϊτζάν, όπως και βολές πυροβολικού κατά θέσεων του Στρατού του Αζερμπαϊτζάν.

Την ίδια ώρα η Τουρκία επιχειρεί να ανοίξει νέο «μέτωπο» μετά την εμπλοκή της στην βόρεια Συρία, βόρειο Ιράκ και λιβύη, φαίνεται πως επιθυμεί να ανοίξει η Τουρκία.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ δήλωσε ότι η χώρα του θα συνεχίσει να στηρίζει το Αζερμπαϊτζάν στην αναμέτρησή του με την Αρμενία, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών Μελβούτ Τσαβούσογλου ανάρτησε βίντεο με τους εθνικούς ύμνους Τουρκίας και Αζερμπαϊτζάν.

Παράλληλα οτο υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν έδωσε στη δημοσιότητα εικόνα από τα Η/Ο συστήματα όπλων τα οποία προσβάλλουν θέσεις του Στρατού της Αρμενίας.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications