Κινδύνεψε βρέφος 10 μηνών από τσιμπήματα μαύρης αράχνης

Ανησυχία επικρατεί στη δυτική Ελλάδα όπου καταγράφηκαν δυο περιστατικά με τσιμπήματα μαύρης αράχνης. Πρόκειται για ένα πολύ επικίνδυνο αρθρόποδο που είναι γνωστό και ως μαύρη χήρα.

Το δηλητήριο της αράχνης προκάλεσε στο βρέφος δυσλειτουργίες στην καρδιά, στο έντερο και στο νευρικό σύστημα. Η χορήγηση του ορού διήρκησε μια ώρα και ολοκληρώθηκε στις 4 περίπου τα ξημερώματα.Όπως μετέδωσε το Open, το ένα περιστατικό αφορά ένα βρέφος 10 μηνών στην περιοχή της Αμφιλοχίας.

Το βρέφος μεταφέρθηκε στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου της Πάτρας όπου του χορηγήθηκε αντιαραχνικός ορός. Μάλιστα στήθηκε ολόκληρη γέφυρα μεταξύ Αθήνας - Πάτρας για να φτάσει έγκαιρα το συγκεκριμένο φάρμακο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open, η χορήγηση του συγκεκριμένου φαρμάκου σε ένα τόσο μικρό παιδί μπορεί να προκαλέσει θανατηφόρες επιπλοκές.

Το δεύτερο περιστατικό από τσίμπημα μαύρης αράχνης σημειώθηκε σε γυναίκα στην αγροτική περιοχή Τριταία της Αχαΐας. Η γυναίκα ένιωσε αδιαθεσία και λιποθύμησε. Η έγκαιρη μεταφορά της στο νοσοκομείο αποδείχθηκε σωτήρια για τη ζωή της. Σημειώνεται ότι το 2017 μια τουρίστρια στην Ζάκυνθο είχε πεθάνει από τσίμπημα μαύρης αράχνης αν και είχε μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Πάτρας.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications