Αμερικανικό τανκ M1A2 Abrams χτύπησε κατά λάθος άλλο άρμα: Το πέρασε για κινούμενο στόχο - Βίντεο

Μια νυχτερινή άσκηση τεθωρακισμένων σε πεδίο βολής αρμάτων στις ΗΠΑ πήγε πολύ στραβά. Ένα τανκ M1A2 Abrams έριξε κατά λάθος εναντίον ενός άλλου τεθωρακισμένου M1A2 Abrams με καταστροφικές συνέπειες.

Το τραγικό περιστατικό έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια ασκήσεων το βράδυ της 20ής Ιούλη, όταν το πλήρωμα του άρματος μπέρδεψε ένα άλλο τανκ για έναν από τους κινούμενους στόχους του πεδίου.

Ο πυροβολητής πυροδότησε το εκπαιδευτικό βλήμα M1002 των 120 χιλ. και παρά το γεγονός ότι το πυρομαχικό δεν έφερε εκρηκτική γόμωση και βλήθηκε από απόσταση 2.600 μέτρων, οι συνέπειες ήταν πολύ σοβαρές.

Το βλήμα χτύπησε την κορυφή του πυργίσκου του τανκ M1A2 Abrams και προκάλεσε μια βροχή από μεταλλικά θραύσματα που τραυμάτισε σοβαρά έναν από άντρες του πληρώματος.

Ένα μεταλλικό θραύσμα διαπέρασε το στήθος του, επηρεάζοντας σοβαρά έναν από τους πνεύμονές του. Πέρα απ’ αυτό, ο στρατιώτης έχασε αρκετά δάχτυλα στο αριστερό του χέρι.

Δυστυχώς, όταν πρόκειται για όπλα ακόμη και σε περίπτωση εκπαίδευσης, τα λάθη μπορεί να έχουν πολύ σοβαρές συνέπειες, με το ανθρώπινο και το οικονομικό κόστος να αποδεικνύονται τεράστια.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications